Tuomasmessun suunnittelemiseen ja toteuttamiseen tarvitaan kymmeniä vapaaehtoisia. Tervetuloa olemaan yksi heistä!

Näihin tehtäviin voit tulla silloin tällöin, kun sinulle sopii:

  • KIRJOJENJAKAJA toivottaa ihmiset tervetulleeksi messuun. Ennen messua hän huolehtii siitä, että oikeat laulukirjat ovat eteisessä jaettavissa pöydillä, jakaa kirjat tulijoille ja järjestää kirjat paikoilleen messun päätyttyä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messun alkua.
  • TEKSTINLUKIJA lukee messussa raamatuntekstin (lukukappale tai evankeliumi) ja kantaa kulkueessa ristiä. Paikalla on hyvä olla klo 17.15.
  • RUKOUSALTTARIPALVELIJA valmistelee sivualttarin (nostaa kaapista tavarat esille) ja on rukousalttareilla keräämässä rukouspyyntöjä. Esirukousjakson päätteeksi rukousalttaripalvellija lukee 1-2 esirukouspyyntöä ääneen. Rukousalttaripalvelija huolehtii myös kolehdin keräämisestä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messua.
  • RUKOUS- JA EHTOOLLISAVUSTAJA toimii esirukouspalvelijana (rukous, öljyllä voitelu, siunaaminen, paranemisen kehä) ja avustaa ehtoollisenjaossa. Avustaja voi olla diakonian viranhaltija, pappi tai Tuomasyhteisön rukousavustajakoulutuksen suorittanut maallikko.
  • JATKOAVUSTAJA auttaa messujatkoilla kryptassa, laittaa syötävät tarjolle ja siivoaa jäljet. Paikalla on hyvä olla klo 16.30
  • PIKARINPESIJÄ – TISKAAJA huolehtii messujatkojen tiskistä ja ehtoollispikareiden pesemisestä kryptan keittiön tiskikoneella. Paikalla on hyvä olla messun alkaessa.

Messun eri tehtäviin voit ilmoittautua täällä: https://tinyurl.com/tm-ilmoittautuminen tai Tuomasmessujen yhteydessä (ilmoittautumiskansio löytyy kirkon eteisen infopöydältä). Tuomasmessun suunnittelua johtaa messun juontaja.

Saat kaikkiin tehtäviin opastuksen paikan päällä. Jokaisesta tehtävästä löytyy myös yksityiskohtainen ohje – älä luule, että sinun pitäisi muistaa kaikki! Paikalla on aina kokenut opastaja, joka kertoo, mitä ja miten on tarkoitus toimia. Tarkat ja ajantasaiset ohjeet löytyvät täältä: https://tinyurl.com/tm-messuohjeet.

Liturgille:

Tuomasmessu tunnetaan rikkaasta liturgiasta. Tuomasmessussa saa kokeilla ja käyttää erilaisia liturgisia tekstejä. Messusävelmistönä käytetään Petri Laaksosen säveltämää sävelmistöä. Täältä voit ladata messun kulun nuotteineen, muut ohjeet sekä virikkeitä teksteihin ja rukouksiin.

Saarnaajalle:

Tuomasmessun saarnoja kuuntelee suuri joukko ihmisiä messussa, striimin ja Radio Dein kautta sekä podcastista jälkeenpäin. Saarnan pituus on 10-12 minuuttia, kesäkaudella 8 minuuttia.