Tuomasmessun suunnittelemiseen ja toteuttamiseen tarvitaan kymmeniä vapaaehtoisia. Tervetuloa olemaan yksi heistä!

Voit tutustua tehtäviin katsomalla lyhyitä videoita täällä.

Näihin tehtäviin voit tulla silloin tällöin, kun sinulle sopii. Saat perehdytyksen tehtävään tullessasi.

  • KIRJOJENJAKAJA toivottaa ihmiset tervetulleeksi messuun. Hän huolehtii ennen messun alkua oikeat laulukirjat eteisen pöydille, antaa kirjat tulijoille ja järjestää kirjat paikoilleen messun päätyttyä. 
  • TEKSTINLUKIJA lukee messussa raamatuntekstin ja kantaa kulkueessa ristiä. 
  • RUKOUSALTTARIPALVELIJA valmistelee sivualttarin ja on alttarilla keräämässä rukouspyyntöjä. Esirukousjakson päätteeksi rukousalttaripalvellija lukee esirukouspyyntöjä ääneen. Rukousalttaripalvelija huolehtii yleensä myös kolehdin keräämisestä. 
  • RUKOUS- JA EHTOOLLISAVUSTAJA toimii esirukouspalvelijana (rukous, öljyllä voitelu, siunaaminen, paranemisen kehä) ja avustaa ehtoollisenjaossa. Avustaja voi olla diakonian viranhaltija, pappi tai Tuomasyhteisön rukousavustajakoulutuksen suorittanut maallikko.
  • MESSUJATKOAVUSTAJA auttaa messujatkoilla kryptassa, siivuttaa leipää, kattaa syötävää tarjolle ja siivoaa jäljet. 
  • PIKARINPESIJÄ huolehtii ehtoollispikareiden pesemisestä kryptassa. 

Messun eri tehtäviin voit ilmoittautua täällä: https://tinyurl.com/tm-ilmoittautuminen tai Tuomasmessujen yhteydessä (ilmoittautumiskansio löytyy kirkon eteisen infopöydältä). 

Saat kaikkiin tehtäviin opastuksen paikan päällä. Tarkat ja ajantasaiset ohjeet löytyvät täältä: https://tinyurl.com/tm-messuohjeet.

Liturgille:

Tuomasmessu tunnetaan rikkaasta liturgiasta. Tuomasmessussa saa kokeilla ja käyttää erilaisia liturgisia tekstejä. Messusävelmistönä käytetään Petri Laaksosen säveltämää sävelmistöä. Täältä voit ladata messun kulun nuotteineen, muut ohjeet sekä virikkeitä teksteihin ja rukouksiin.

Saarnaajalle:

Tuomasmessun saarnoja kuuntelee suuri joukko ihmisiä messussa, striimin ja Radio Dein kautta sekä podcastista jälkeenpäin. Saarnan pituus on 10-12 minuuttia, kesäkaudella 8 minuuttia.