”Tuomasmessu on rukoileva messu. Messua valmistellaan rukoillen ja itse messussa on sijaa monenlaiselle rukoukselle.”

– Anna-Maija Raittila

Tuomasmessun suunnittelemiseen ja toteuttamiseen tarvitaan kymmeniä vapaaehtoisia. Tervetuloa olemaan yksi heistä!

Vapaaehtoistehtävät

Jokaista Tuomasmessua on toteuttamassa lukuisia vapaaehtoisia. Tehtäviin voit ilmoittautua tällä nettilomakkeella tai Tuomasmessujen yhteydessä (ilmoittautumiskansio löytyy kirkon eteisen infopöydältä). Tuomasmessun suunnittelua johtaa messun juontaja.

  • Juontaja, esirukousjohtaja ja koordinaattori: ajantasaiset ohjeet löytyvät Tuomasmessun valmistelu Drive-kansiosta. Jos olet hukannut linkin, pyydä se toimistolta.
  • KIRJOJENJAKAJA toivottaa ihmiset tervetulleeksi messuun. Ennen messua hän huolehtii siitä, että oikeat laulukirjat ovat eteisessä jaettavissa pöydillä, jakaa kirjat tulijoille ja järjestää kirjat paikoilleen messun päätyttyä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messun alkua.
  • TEKSTINLUKIJA lukee messussa raamatuntekstin (lukukappale tai evankeliumi) ja kantaa kulkueessa ristiä. Paikalla on hyvä olla klo 17.15.
  • RUKOUSALTTARIPALVELIJA valmistelee sivualttarin (nostaa kaapista tavarat esille) ja on rukousalttareilla keräämässä rukouspyyntöjä. Esirukousjakson päätteeksi rukousalttaripalvellija lukee  kaksi esirukouspyyntöä pääneen. Rukousalttaripalvelija huolehtii myös kolehdin keräämisestä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messua.
  • RUKOUS- JA EHTOOLLISAVUSTAJA toimii esirukouspalvelijana (rukous, öljyllä voitelu, siunaaminen, paranemisen kehä) ja avustaa ehtoollisenjaossa. Avustaja voi olla diakonian viranhaltija, pappi tai Tuomasyhteisön rukousavustajakoulutuksen suorittanut maallikko.
  • JATKOAVUSTAJA auttaa messujatkoilla kryptassa, laittaa syötävät tarjolle ja siivoaa jäljet.
  • PIKARINPESIJÄ – TISKAAJA huolehtii messujatkojen tiskistä ja ehtoollispikareiden pesemisestä kryptan keittiön tiskikoneella.

Tehtävien tarkat ja ajantasaiset ohjeet löytyvät täältä: https://tinyurl.com/tm-messuohjeet

Tiimien vetäjät auttavat ja tukevat ensikertalaisia ja opastavat alkuun.  Kiitos, että otat tehtävän vastaan!

Liturgille:

Tuomasmessu tunnetaan rikkaasta liturgiasta. Tuomasmessussa saa kokeilla ja käyttää erilaisia liturgisia tekstejä. Messusävelmistönä käytetään Petri Laaksosen säveltämää sävelmistöä. Täältä voit ladata messun kulun nuotteineen, muut ohjeet sekä virikkeitä teksteihin ja rukouksiin.

Saarnaajalle:

Tuomasmessun saarnoja kuuntelee suuri joukko ihmisiä messussa, striimin ja Radio Dein kautta sekä podcastista jälkeenpäin. Saarnan ohjepituus on 10-12 minuuttia, kesäkaudella 8 minuuttia.