”Tuomasmessu on rukoileva messu. Messua valmistellaan rukoillen ja itse messussa on sijaa monenlaiselle rukoukselle.”

– Anna-Maija Raittila

Tuomasmessun suunnittelemiseen ja toteuttamiseen tarvitaan kymmeniä vapaaehtoisia. Tervetuloa olemaan yksi heistä!

Vapaaehtoistehtävät

Messussa noudatetaan korona-ajan henkilömäärärajoituksia ja terveysturvallisuusohjeita.

Tehtäviin voit ilmoittautua tällä nettilomakkeella tai Tuomasmessujen yhteydessä (ilmoittautumiskansio löytyy kirkon eteisen infopöydältä) Tuomasmessun suunnittelua johtaa juontaja/messun kokoaja.

  • Juontaja, esirukousjohtaja ja koordinaattori: ajantasaiset ohjeet löytyvät Tuomasmessun valmistelu Drive-kansiosta. Jos olet hukannut linkin, pyydä se toimistolta.
  • ETEISTIIMI huolehtii ennen messua siitä, että oikeat laulukirjat ovat eteisessä jaettavissa pöydillä, jakaa kirjat tulijoille tervetulotoivotusten kera, ja järjestää kirjat paikoilleen messun päätyttyä.  Infopöydästä huolehtivat seuraavan messun juontaja ja esirukousjohtaja. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messun alkua.
  • TEKSTINLUKIJA lukee messussa raamatuntekstin (lukukappale tai evankeliumi) ja kantaa kulkueessa ristiä. Paikalla on hyvä olla klo 17.15.
  • RUKOUSALTTARIPALVELIJAT ovat rukousalttareilla keräämässä rukouspyynnöt ja lukevat niistä muutamia ääneen esirukousjakson päätteeksi. Rukousalttaripalvelija huolehtii myös kolehdin keräämisestä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messua.
  • VALKOPUKUISET toimivat esirukouspalvelijoina (rukous, öljyllä voitelu, siunaaminen, paranemisen kehä) ja avustavat ehtoollisenjaossa. Valkopukuinen voi olla diakoni, pappi tai Tuomasyhteisön rukousavustajakoulutuksen suorittanut maallikko.
  • MESSUJATKOTIIMI huolehtii messujatkoista kryptassa.

Tehtävien tarkat ja ajantasaiset ohjeet löytyvät täältä: https://tinyurl.com/tm-messuohjeet

Tiimien vetäjät auttavat ja tukevat ensikertalaisia ja opastavat alkuun.  Kiitos, että otat tehtävän vastaan!

Liturgille:

Tuomasmessu tunnetaan rikkaasta liturgiasta. Tuomasmessussa saa kokeilla ja käyttää erilaisia liturgisia tekstejä. Messusävelmistönä käytetään Petri Laaksosen säveltämää sävelmistöä. Täältä voit ladata messun kulun nuotteineen, muut ohjeet sekä virikkeitä teksteihin ja rukouksiin.

Saarnaajalle:

Tuomasmessun saarnoja kuuntelee suuri joukko ihmisiä messussa, striimin ja Radio Dein kautta sekä podcastista jälkeenpäin. Saarnan ohjepituus on 10-12 minuuttia, kesäkaudella 8 minuuttia.