”Tuomasmessu on rukoileva messu. Messua valmistellaan rukoillen ja itse messussa on sijaa monenlaiselle rukoukselle.”

– Anna-Maija Raittila

Tuomasmessun suunnittelemiseen ja toteuttamiseen tarvitaan kymmeniä vapaaehtoisia. Tervetuloa olemaan yksi heistä! Tehtäviä on monenlaisia: voit esimerkiksi jakaa eteisessä kirjoja, kerätä ehtoollispikareita, toimia rukousalttaripalvelijana tai messujatkoilla auttamassa teetä ja kahvia pöytään.

Vapaaehtoistehtävät

Tehtäviin voit ilmoittautua Tuomasmessujen yhteydessä (ilmoittautumiskansio löytyy kirkon eteisen infopöydältä) tai nettilomakkeella. Tuomasmessun suunnittelua johtaa juontaja/messun kokoaja.

  • ETEISTIIMI huolehtii ennen messua siitä, että oikeat laulukirjat ovat eteisessä jaettavissa pöydillä, jakaa kirjat tulijoille tervetulotoivotusten kera, ja järjestää kirjat paikoilleen messun päätyttyä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messun alkua.
  • TEKSTINLUKIJA lukee messussa raamatuntekstin (lukukappale tai evankeliumi) ja kantaa kulkueessa ristiä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messua.
  • PIKARITIIMI huolehtii ehtoollispikarit paikoilleen jakopisteiden luo ennen messua ja hoitaa niiden pesun messun jälkeen kryptan keittiössä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messun alkua.
  • RUKOUSALTTARITIIMI on rukousalttareilla keräämässä rukouspyynnöt ja lukee niistä muutamia ääneen esirukousjakson päätteeksi. Rukousalttaripalvelija huolehtii myös kolehdin keräämisestä. Paikalla on hyvä olla tuntia ennen messua.
  • Valkopukuinen toimii esirukouspalvelijana (rukous, öljyllä voitelu, siunaaminen, paranemisen kehä) ja avustaa ehtoollisenjaossa. Valkopukuinen voi olla diakoni, pappi tai Tuomasyhteisön rukousavustajakoulutuksen suorittanut maallikko.

Tiimien vetäjät auttavat ja tukevat ensikertalaisia ja opastavat alkuun.  Kiitos, että otat tehtävän vastaan.

Tuomasmessut  2021

Messussa noudatetaan korona-ajan henkilömäärärajoituksia ja terveysturvallisuusohjeita.

Tuomasmessun kulku 2021 – syksy

Liturgille:

Tuomasmessu tunnetaan rikkaasta liturgiasta. Tuomasmessussa saa kokeilla ja käyttää erilaisia liturgisia tekstejä. Messusävelmistönä käytetään Petri Laaksosen säveltämää sävelmistöä. Täältä voit ladata messun kulun nuotteineen, muut ohjeet sekä virikkeitä teksteihin ja rukouksiin.

Saarnaajalle:

Tuomasmessun saarnoja kuuntelee suuri joukko ihmisiä messussa, striimin ja Radio Dein kautta sekä podcastista jälkeenpäin. Saarnan ohjepituus on 10-12 minuuttia, kesäkaudella 8 minuuttia.