Paikka juuri sinulle!

Tuomasmessu on sunnuntaisin klo 18 Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä.

Liity yhteiseen lauluun ja rukoukseen, pysähdy kuuntelemaan sisintäsi. Lepää ja löydä voimaa. Messuun voit  tulla sellaisena kuin olet, iloinesi, suruinesi ja kysymyksinesi.Tuomasmessu on luterilainen messu – jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Tuomasmessu tunnetaan puhuttelevista saarnoista, rikkaasta liturgiasta, monipuolisesta musiikista ja elävästä rukouksesta. Tuomasmessua toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin.

Tuomas oli Jeesuksen opetuslapsi, joka tunnetaan lisänimellä Epäilevä. Tuomasmessussa saa kysellä, epäillä ja etsiä. Tuomasmessu tarjoaa matalan kynnyksen paikan kaikille, jotka kaipaavat Jumalaa tai etsivät yhteyttä toisiin ihmisiin.Tuomasmessu yhdistää eri tavoin ajattelevia kristittyjä ja rohkaisee avaraan, itseä ja toista armahtavaan uskoon. Tuomasmessu korostaa arvoinaan uudistumista, yhteisyyttä, elämänmakuisuutta ja vastuullista elämäntapaa. 

Tuomasmessun erityispiirteitä

  • Elävä rukous

Tuomasmessun rukousjakson aikana voit kiertää kirkossa, sytyttää tuohuksen ja kirjoittaa rukousaiheesi paperilapulle tai lähettää rukouspyynnön tekstiviestinä.  Kaikkien rukouspyyntöjen puolesta rukoillaan messun lisäksi viikolla kokoontuvissa rukousryhmissä.

Voit mennä kirkon eteen kuoriin tai taakse  keskustelemaan ja rukoilemaan yhdessä valkopukuisen rukousavustajan kanssa mieltäsi painavista asioista. Keskusteluun ja rukoukseen on mahdollisuus myös messun jälkeen kirkon etupenkeissä. Kirkon etu- ja takaosassa on mahdollisuus saada siunaus ja öljyllä piirretty ristin merkki otsaan.

  • Monipuolinen musiikki

Tuomasmessussa lauletaan paljon yhdessä. Lauluun on helppo osallistua  esilaulajien, orkesterin ja Tuomaskuoron kanssa. Musiikkityylit vaihtelevat kunkin musiikkitiimin mukaan jatsista irkkutyyliin. Laulut vaihtelevat tuomaslauluista virsiin ja Taizé-lauluihin sekä uusiin löytöihin.

  • Puhutteleva saarna

Tuomasmessun saarnat ovat kantaaottavia ja antavat eväitä elämään. Vaihtuvat saarnaajat takaavat mielenkiintoista kuultavaa viikosta toiseen.

  • Rikas liturgia

Tuomasmessuun kuuluu liturgia, symboleja ja mystiikkaakin. Uusia tekstejä ja rukouksia kokeillaan ja liturgiaan voidaan liittää tanssia, näytelmää ja muita elementtejä. Tuomasmessu on jumalanpalveluselämän laboratorio.

  • Paljon vapaaehtoisia

Tuomasmessua toteuttaa suuri joukko vapaaehtoisia pappeja ja maallikoita. Joka sunnuntai tarvitaan noin 50-70 vapaaehtoista. Kaikki voivat tulla vapaaehtoistehtäviin. Tehtäviä on monenlaisia alkaen kirjojen jakamisesta ja messujatkoilla avustamisesta. Tehtäviin saat opastuksen ja koulutuksen.