Rukousavustajakoulutus on monelle tärkeää oman hengellisen kasvun aikaa. Jokaisessa Tuomasmessussa toimii toistakymmentä Tuomasyhteisön koulutuksen saanutta maallikkoa sekä diakoneja ja pappeja. Rukousavustajat toimivat esirukousjaksolla siunaajina ja öljyllävoitelijoina, paranemisen kehän rukoilijoina ja rukouskeskustelijoina. Lisäksi he jakavat ehtoollista.

Rukousavustajakoulutuksessa pohditaan, mitä on hyvä kohtaaminen ja rukous. Koulutuksessa pohditaan elämänkriisejä, surua ja menetyksiä, yksinäisyyttä, parisuhdetta, syyllisyyttä ja häpeää. Lisäksi keskustellaan Jumalan kohtaamisesta, rukouksesta ja ehtoollisesta.

Koulutus kestää noin puoli vuotta. Siihen sisältyy koulutusviikonloppuja, kasvuryhmätyöskentelyä ja  hiljaisuuden retriitti.

Kouluttajina toimivat tuomaspappi Kati Pirttimaa, vanhemmiston puheenjohtaja Jörgen Eriksson sekä eri alojen asiantuntijoita.

Seuraava rukousavustajakoulutus alkaa syksyllä 2023. Otamme mukaan tuomaita sekä Helsingin Tuomasmessusta että eri puolilta Suomea. Koulutukseen tulijalla on tärkeää olla halu hengelliseen kasvuun ja kyky kuuntelemiseen ja toisen kunnioittamiseen. Oman elämän kriisien kanssa on syytä olla sinut. Haastettalemme koulutukseen tulijat ennen koulutuksen alkua.

Koulutus on maksuton, lukuunottamatta retriittiä, jonka kulut tulevat osallistujalle maksettaviksi. Myös mahdollisista ruokailu- ja majoituskustannuksista osallistujat huolehtivat itse.

Koulutuksen aikataulu:

la 7.10. klo 10-16 Mikael Agricolan kirkolla 

Lauantaina 7.10. mahdollisuus osallistua Ehtookellot-messuun Agricolan kirkolla klo 17.

su 8.10. klo 12-16 Mikael Agricolan kirkolla 

  • Oma hengellinen matka ja hengellisen kasvun vaiheet
  • Sielunhoidollisen keskustelun periaatteet

Tuomasretriitti (alustavasti) 1.-3.12.2023 (voidaan korvata muulla sopivalla retriitillä tai arkiretriitillä)

la 27.1.2024 klo 10-16 Mikael Agricolan kirkolla

su 28.1. klo 12-16 Mikael Agricolan kirkolla 

  • Elämänkriisit ja niiden kohtaaminen
  • mielenterveyden haasteet
  • tehtävien harjoittelua

la 9.3. klo 10-16 Mikael Agricolan kirkolla

su 10.3. klo 12-16 Mikael Agricolan kirkolla 

  • Seksuaalisuus ja sukupuoli,
  • Ehtoollinen ja messu, rukousavustajan eri tehtävät

la 18.5.2024 klo 10-14 Kertaus ja harjoitukset Mikael Agricolan kirkolla

Helluntai 19.5. Tehtäväänsiunaaminen Tuomasmessussa klo 18

Kasvuryhmätapaamiset n. kerran kuussa. 

Muiden Tuomasyhteisöjen osallistujat voivat toteuttaa toukokuun tapaamisen sisällöt myös omissa kotiyhteisöissään. Heidät voidaan koota yhteiseen kasvuryhmään, joko kokoontuu joko omalla paikkakunnalla tai etänä.

Koulutukseen hakeminen: kirjoita vapaamuotoinen essee, jossa kerrot:

  • miksi haet koulutukseen
  • oman hengellisen kasvuhistoriasi
  • minkälainen rukousavustaja haluaisit olla

Lähetä essee tuomaspappi Katille, kati.pirttimaa@tuomasmessu.fi viimeistään 30.9.2023. Essee on luottamuksellinen, ja tulee kouluttajien, Katin ja Jörgenin tietoon. Jos haet koulutukseen muusta tuomasyhteisöstä kuin Helsingistä, keskustele hakeutumisesta myös oman tuomaspappisi kanssa.