Soppasunnuntaita vietetään Agricolan kirkon kryptassa kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 17.

Soppasunnuntaina tarjotaan herkullista ja ravitsevaa kasviskeittoa sekä leipää. Tarvikkeet saadaan Stadin safkasta ja Kanniston leipomosta. Soppasunnuntaista kerätään vapaaehtoinen maksu.

Vuonna 2023 soppasunnuntai on aina kuukauden kolmantena sunnuntaina. Kesäkuukausina (kesä-, heinä- ja elokuu) soppasunnuntai on tauolla.

Jos haluat tulla mukaan soppasunnuntaitiimiian laittamaan ruokaa, ilmoittaudu osoitteeseen toimisto@tuomasmessu.fi. Kokkaus alkaa klo 14.30.

Soppasunnuntain yhteydessä toimii myös Diakonia-info, jonka avulla voit saada keskusteluapua ja pienimuotoista ruoka-apua.

Miten Soppasunnuntai syntyi?

Soppasunnuntain tarina alkoi loppuvuonna 2013, kun Tuomasyhteisössä  virisi ajatus yhdessä kokkaamisesta ja syömisestä. Haaveiltiin herkullista, ravitsevista, ekologisista ja edullisista kasviskeitoista, joita kokattaisiin hyvällä porukalla ja syötäisiin yhdessä. Ajatuksena oli, että soppa saisi maksaa muutaman euron.

Unelma nimettiin Soppasunnuntaiksi ja sen toteutus alkoi tammikuussa 2014. HelsinkiMissio liittyi toiminnan taustajoukkoihin.  Keväällä 2015 syömässä kävi joka pyhä 80-95 ihmistä, kauden päättäjäisten kunniaksi meni jo sata rikki.

Korona-aika laittoi soppasunnuntain tauolle, uudestaan päästiin aloittamaan loppuvuodesta 2022. Yhteisötyökumppaneiksi saatiin tuolloin Stadin safka ja Kanniston leipomo.