Soppasunnuntait käynnistyvät, kun koronarajoitukset sallivat. 

Soppasunnuntaita vietetään Agricolan kirkon kryptassa noin kerran kuussa.

Tule mukaan kokkaamaan kryptan keittiöön klo 15.30 alkaen.   Soppasunnuntaissa tehdään ja tarjotaan herkullisia, ravitsevia ja ekologisia kasviskeittoja. Etusijalla on yhdessä tekeminen ja nauttiminen, laatua ja makua unohtamatta.

Keitto maksaa omakustannushinnan 3 euroa.

Mikä on Soppasunnuntai?

Soppasunnuntain tarina alkoi loppuvuonna 2013, kun Tuomasyhteisön kahden aktiivin kesken virisi ajatus yhdessä kokkaamisesta ja syömisestä. Haaveiltiin herkullista, ravitsevista, ekologisista ja edullisista kasviskeitoista hyvällä porukalla ja yhdessä syömisestä. Ruuan laatu ja maku oli ajatuksissa etusijalla, siksi leipä päätettiin hakea pienleipomosta. Soppa saisi maksaa muutaman euron.

Unelma nimettiin Soppasunnuntaiksi ja sen toteutus alkoi tammikuussa 2014. Seuraavana syksynä saatiin mukaan kolmas soppamestari eli päähämmentäjä, samoin HelsinkiMissio liittyi toiminnan taustajoukkoihin.  Keväällä 2015 syömässä kävi joka pyhä 80-95 ihmistä, kauden päättäjäisten kunniaksi meni jo sata rikki. Suurimman kattilan koko kapasiteettia ei ole vielä käytetty, joten tervetuloa mukaan, yhä vain! Pilkkomaan vihanneksia, leikkaamaan leipää, kattamaan pöytää ja tiskaamaan. Kaikille löytyy tehtäviä.