Seuraavat tapahtumat

Uusimmat artikkelit

Atte Korhola 19.5.2019

Miltä sinusta tuntuisi, jos olisit menettänyt elämässäsi lähes kaiken, ja kun vuodattaisit suunnatonta tuskaasi jollekulle läheisellesi, tämä alkaisi kertoa sinulle krokotiileista, villihäristä, virtahevoista ja strutseista?

Tuntisitko tulleesi petetyksi? Tuntuisiko sinusta, ettei tuo toinen ymmärrä tuskaasi lainkaan; ettei hän ole tilanteen tasalla ja ettei hänellä taida olla kaikki muumit laaksossa eikä kääpiöt kaivoksessa.

Juuri näin Jumala toimi kuitenkin Jobin kohdalla. Kun Job päivä toisensa jälkeen oli, tunkiolla istuessaan, vuodattanut tuskaansa äänettömään avaruuteen ja kehnoille neuvonantajilleen,

Lue lisää >>

Tiina Tasmuth 12.5.2019

Tämän päivän lukukappaleessa, Jesajan kirjan (40:26-31) tekstissä kysytään ihmiseltä, että miksi hän puhuu näin: ”Ei ole Herra nähnyt elämäni taivalta. Minun asiastani ei Jumala välitä.

Teksti jatkuu: ”Etkö jo ole oppinut, etkö ole kuullut, että Herra on ikuinen Jumala, koko maapiirin luojaa? Ei Hän väsy, ei uuvu, tutkimaton on Hänen viisautensa

Olet ehkä itsekin joskus omasta tilanteesta tai asiastasi ajatellut,

Lue lisää >>

Olli Seppälä 5.5.2019

Puolitoista kuukautta sitten astuin ulos Viikissä Yliopistollisen eläinsairaalan pieneläinklinikan ovesta tyttäreni kanssa. Tulimme eutanasiahuoneesta, jossa perheemme villakoira oli juuri päässyt taivaalliseen Kenneliin. Oli haikea ja seesteinen olo. Aistit jotenkin herkillä.

Kävelimme vaitonaisina läheiselle koetilalle, ja huomasin, että muutamia lehmiä ja lampaita oli ulkona. Kävelimme lähemmäksi katsomaan niitä. Tunsin vetovoimaa eläinten luo. Eläimet tuijottivat takaisin, ehkä hieman epäluuloisina.

Katsoin erityisen tarkkaan lampaita, sillä tiesin, että minulla on saarnavuoro täällä ja päivän teksti – juuri äsken kuultu evankeliumiteksti – liittyisi juuri noihin eläimiin.

Lue lisää >>

Kääriydy kiitokseen

Siunasin muutama viikko sitten isäni haudan lepoon. Surun ja kaipauksen keskellä mieleni täytti syvä kiitollisuus isästä ja elämästä, jonka hän oli saanut elää. Eikä hänen elämänsä ollut vain helppoa ja valoisaa. Hänen elämäänsä, niin kuin meidän kaikkien, sisältyi myös surun ja kärsimyksen päiviä.

Usein rukouksemme alkaa pyynnöllä. Kerromme minne Jumalan pitäisi kiirehtää ja miten meitä auttaa. Emme pysähdy katselemaan sitä hyvää, mitä jo on. Ennen viidentuhannen ihmisen ruokkimisihmettä Jeesus kiitti. Hänellä ei ollut kuin viisi leipää ja kolme kalaa.

Lue lisää >>