Koronarajoitukset

AVI ja pääkaupunkiseudun koronaryhmä ovat asettaneet tiukkoja rajoituksia kiristyneen koronatilanteen vuoksi. Helsingin hiippakunta on antanut omat ohjeistuksensa seurakunnille, niiden mukaan toimimme myös Tuomasmessussa. Ohjeet löytyvät täältä: https://helsinginhiippakunta.fi/koronavirustilanne/

Messuja ja muuta toimintaa koskee nyt 10 henkilön kokoontumisrajoitus. Tästä syystä messuihin ei nyt voida ottaa paikallaolevaa seurakuntaa, vaan ne striimataan Tuomasmessun Youtube-kanavalla ja välitetään Radio Deissä.

Tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa tämän hetkisen tiedon mukaana 31.1.2021 asti. Seuraamme ja noudatamme voimassaolevia rajoituksia. Kannattaa siis seurata aktiivisesti nettisivuja ja some-kanavia ajantasaisen tiedon saamiseksi.

Tiedote Tuomasyhteisö 29.9.20

Uudeksi Tuomaspapiksi valittiin Kati Pirttimaa

Tuomasyhteisön uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin TM, MuM, pastori Kati Pirttimaa. 

Pirttimaa on toiminut jumalanpalveluselämän ja spiritualiteetin asiantuntijana Espoon tuomiokapitulissa sekä kanttorina mm. Kallion seurakunnassa.  Hänet tunnetaan skotlantilaisen Iona-yhteisön rukousten käännöksistä, ja Facebookin Arkiretriitti-ryhmästä sekä hengellisen ohjauksen kehittäjänä. Muusikkona ja pappina toiminut Pirttimaa on lisäksi Helsingin Mikael Agricolan kirkolla toimivan anglikaanisen seurakunnan pappi.  

Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja vaihtuu, koska tehtävää hoitanut Pirjo Kantala jää eläkkeelle 1.1.2021 alkaen. 

Toiminnanjohtajan tehtävää haki yhteensä 19 hakijaa. Rekrytointi hoidettiin monivaiheisena.  Seitsemän hakijaa valittiin jatkoon ja heiltä pyydettiin kolmen minuutin video aiheella: Miten tekisit Tuomasyhteisöstä entistä vaikuttavamman?  Yhteensä kuusi hakijaa haastateltiin ja kaksi heistä lähetettiin soveltuvuusarvioon, jonka teki Psycon Oy. 

Hakua vei eteenpäin valintaryhmä, johon kuului hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala, hallituksen jäsenet Riitta Silvennoinen ja Mari Rauhala sekä vanhimmiston puheenjohtaja Jörgen Erikson.  Tuomasyhteisön hallitus valitsi yksimielisesti tehtävään kokonaisvaltaisesti sopivimman hakijan, Kati Pirttimaan.  

-Odotan uutta tehtävää innolla. Tuomasyhteisö on yhtä aikaa vakiintunut jumalanpalvelusyhteisö ja tulevaisuuden seurakunta. 

Yhteisön keskus on messu, jossa iloitsen rikkaasta ja monipuolisesta liturgiasta ja musiikista sekä syvällisistä saarnoista, kertoo ensitunnelmissa Kati Pirttimaa. 

Nykyinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala kertoo jättävänsä tehtävänsä haikein, mutta turvallisin mielin Katille, joka on tuttu pappi ja liturgi ennestään myös Tuomasmessuista – Toivon, että tehtävästä muodostuisi Katille samalla tavalla rakas ja antoisa kuin se on ollut minulle, Pirjo toteaa.

-Toivon, että Tuomasyhteisö voi edelleen kasvaa helsinkiläisten hengellisen etsinnän ja kasvun tukijana. On hienoa saada työpaikakseen kirkko, jossa kokoontuu kaksi minulle merkittävää yhteisöä. Odotan yhteistyötä niin tuomiokirkkoseurakunnan, anglikaanisen seurakunnan kuin Colamessunkin kanssa, jatkaa Pirttimaa.

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa 1.12.2020. Hänet siunataan tehtäväänsä ensimmäisenä adventtina 29.11.2020. 

Nykyisen toiminnanjohtaja Pirjo Kantalan lähtösaarna kuullaan 8.11. Tuomasmessussa Helsingin Mikael Agricolan kirkossa.

Kuvaaja Jani Laukkanen

Lisätietoja 

Tuomasyhteisön hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala p. 050-9104453

Kati Pirttimaa p. 050 3427007

Toiminnanjohtaja Pirjo Kantala p. 040 5111989

Seuraavat tapahtumat

Uusimmat artikkelit

Kirjeitä Peruutusten maasta 2

Aika ajoittain elämä tuntuu ihan normaalilta, varsinkin silloin kun aurinko paistaa ja kuljen koiran kanssa ulkona metsäteillä. Ihmisiä tulee vastaan ja puheen sorinaa kuuluu, kuka puhuu puhelimeen, kuka rinnalla kulkijalle. Iloitsen keväästä, runsaasta lenkkeilyn mahdollisuudesta ja auringosta. Somessa katselen huvittuneena ihmisten lapsuuden ja nuoruuden aikaisia kuvia ja vilkasta viestittelyä asiasta, jos toisesta. Tulette lähelleni kaikki kaverini. Hienoa, että tekniikka pelaa ja luo virtuaalista läheisyyttä, kun kohtaamiset ovat tauolla.

Mutta pakko myöntää, että myös turhautumisen ja huolen hetkiä tulee.

Lue lisää >>

Kirjeitä Peruutusten maasta

Hei ystävä!

Torstaina saavuimme tänne Peruutusten maahan. Onhan täällä vähän outoa, mutta täällä me olemme kaikki yhdessä.

Kaipaan ystäviä ja niitä tavallisia asioita, jotka elämääni kuuluivat ennen torstaita. Rutiinit ja kyllästyttävät hommat voivat jo parin kolmen päivän päästä tuntua kivoilta, kun niitä ei ole.

Torstaina kuuntelimme vanhan työtoverin kanssa hallituksen tiedotustilaisuutta tuomastoimistolla. Tuli vahva déjà-vu-kokemus ja mieleen muistui kaksikymmentä vuotta sitten 11. syyskuuta. Miten jotain tällaista voi tapahtua? Tämä ei voi olla totta.

Lue lisää >>

Miikka Ruokanen 1.3.2020

”Kirkon hengellinen uudistus alkaa, kun Jumala murtaa salatun hengellisen itserakkautemme”

*Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (+).

*Sisaret ja veljet Kristuksessa. Presidentti Sauli Niinistö osallistui 27.1.2020 Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisen 75-muistotilaisuuteen. Tapahtuman jälkeen hän totesi: ”Minua on paljon askarruttanut se, mitä tapahtui 1930-40-luvuilla. Miten tavallisista ihmisistä tulee julmia tappajia.”

*Samassa tilaisuudessa leiriltä selviytynyt, nyt 95-vuotias Batsheva Dagan kysyi: ”Missä kaikki olivat? Missä oli maailma, joka näki kaiken, muttei tehnyt mitään?”

*Saksalaiset tiesivät,

Lue lisää >>

Heidi Zitting 23.2.2020

Joh. 12: 25-33

Jeesus sanoi:
    ”Joka rakastaa elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka tässä maailmassa panee alttiiksi elämänsä, saa osakseen ikuisen elämän. Jos joku tahtoo olla minun palvelijani, seuratkoon minua. Missä minä olen, siellä on oleva myös palvelijani, ja Isä kunnioittaa sitä, joka palvelee minua.
    Nyt olen järkyttynyt. Mitä sanoisin? Isä, pelasta minut tästä hetkestä! Ei! Juuri tähän on elämäni tähdännyt. Isä, kirkasta nimesi!”
    Silloin kuului taivaasta ääni: ”Minä olen sen kirkastanut ja kirkastan jälleen.” Paikalla oleva väkijoukko kuuli äänen ja sanoi ukkosen jyrähtäneen.

Lue lisää >>