Tukea Ukrainaan

Maaria Märkälän rauhankyyhkynäyttely Mikael Agricolan kirkolla

Taideteoksiin voi tutustua kirkon aukioloaikoina. Pienet postikortin kokoiset valmiiksi kehystetyt Rauhankyyhky-öljymaalaukset ovat rukousalttareilla, isommat ikkunasyvennyksissä, josta löytyy myös hinnasto. Taulujen tuotosta 80 % menee Ukrainalaiset Suomessa -yhdistykselle generaattoreiden hankkimiseksi ukrainalaisten sairaaloiden leikkaussaleihin,

Lue lisää >>Tuomasmessujen verkostotapaaminen 18.-19.3.2023

Tuomasmessulaiset kokoontuvat ensi keväänä yhteen viikonlopuksi Helsinkiin! Tavataan toisiamme, pohditaan Tuomasmessua ja Tuomasmessuja, juhlitaan Tuomasmessun 35 vuotta – ja vietetään yhdessä messua. Mikä meitä yhdistää? Mikä meitä odottaa? Mikä meitä haastaa?

Lue lisää >>


Tuomasyhteisön vanhemmistosta Tuomaskollektiivi

Tuomasyhteisö ry vahvisti syyskokouksessaan 3.11.2022 vanhemmiston johtosäännön ja päätti muuttaa vanhemmiston nimen Tuomaskollektiiviksi. Kollektiivin yleinen määritelmä on: “Kollektiivi on ryhmä ihmisiä, joilla on joukko tavoitteita ja jotka ovat motivoituneita tietyn yhteisen tavoitteen saavuttamisesta.” Uusi nimi ilmentää yhteistä tekemistä,

Lue lisää >>


Arkiretriittiryhmä alkaa

Kaipaatko päivittäistä hiljentymistä ja pysähtymistä? Kiinnostaisiko arkiretriitti? 

Arkiretriitti Paavalinkirkon alasalissa maanantaisin 24.10.-21.11.2022 klo 18.30-20.00. Ryhmää ohjaa Tuomasyhteisön puheenjohtaja Risto Lehtinen. Muutamia paikkoja on vapaana. 

Maksuttomassa arkiretriitissä hiljennytään oman arjen keskellä.

Lue lisää >>
Retriitti Poitsilan kartanossa 23.-25.9.

Tuomasyhteisön rukousavustajakoulutuksen retriitissä on muutamia vapaita paikkoja.

Retriitti pidetään Haminassa, Poitsilan kartanossa, Tikkupolku 1, 49460 Hamina. Kuljemme julkisilla tai yhteiskyydein.

Retriitti merkitsee erilleen vetäytymistä. Retriitti on osallistujalle paikka levähtää ja kuunnella itseään ja Jumalaa kaikessa rauhassa.

Lue lisää >>


Luomakunnan aika -rukousjakso 1.9.-4.10.

Kuunnelkaa luomakunnan ääntä! on vuoden 2022 Luomakunnan ajan (Season of Creation) teema. Vuosittain syyskuun ensimmäisestä päivästä lokakuun neljänteen vietetään maailmanlaajaa ekumeenista rukousjaksoa maapallon suojelemiseksi.

Kirkkoisä Augustinus sanoo: ”(Luomakunta) on jumalallinen sivu,

Lue lisää >>


Pyhiinvaellukselle su 24.7.

Vastaatko vihreän luonnon kutsuun? Tahdotko kuulla tuulen laulavan? Etsitkö tilaa ja rauhaa itsellesi?

tule kiertämään SEURASAAREN PYHINVAELLUSPOLKUA ensi sunnuntaina 24.7 klo 14 alkaen. Tapaamme Seurasaareen vievän sillan luona.

Lue lisää >>