Seuraavat tapahtumat

Kuolema kohtaa jokaisen – Onko kuolema voitettu?

Kaksi paastonajan iltaa Agricolan kahvilassa 2.4. ja 16.4. klo 18.

Tutkimme ikiaikaisia ja henkilökohtaisia kysymyksiä kuolemasta. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan. Lyhyeen alustuksen jälkeen on haastattelu ja yleisökeskustelua. Lopuksi paastonajan virsi ja rukous.

2.4. Jokaisen on kuoltava. Psykoanalyytikko Pirkko Siltala

16.4. Onko kuolema voitettu? Piispan erityisavustaja, TT Lauri Kemppainen

Haastattelijana toimittaja Tiina Merikanto

Kahvi/teetarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa. Lue lisää >>

Soppasunnuntai 7.4.2019

Tervetuloa kokkaamaan, pilkkomaan kasviksia, leikkaamaan leipää, kattamaan pöytää, syömään ja tiskaamaan klo 15.00 alkaen Mikael Agricolan kirkon kryptaan.  Soppaa syödään yhdessä sen valmistuttua. Soppasunnuntaissa tehdään ja tarjotaan herkullisia, ravitsevia ja ekologisia kasviskeittoja. Etusijalla on yhdessä tekeminen ja nauttiminen, laatua ja makua unohtamatta.

Soppasunnuntai kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Keitto maksaa omakustannushinnan 3 euroa.

 

Lue lisää >>

Ehtookellot Tuomaiden tapaan lauantaina 13.4.2019 klo17

Hämärässä kirkkosalissa soi lempeä meditatiivinen laulu, huilu ja sello.

Voit sytyttää tuohuksen, vastaanottaa siunauksen tai polvistua parantumisen kehään.

Kauniit laulut, raamatun tekstit ja lyhyt puhe johdattelevat pyhän teemaan.

Vietämme yhdessä ehtoollista ja päätämme pienimuotoisen retriittimme ehtookellojen soidessa kello 18.00.

Ehtookellojen liturgina toimii tuomaspappi Pirjo Kantala.

Musiikista vastaavat Inna ja Juha Vintturi kuoron ja muutaman muusikon kanssa.

Osa ehtookellojen lauluista ja teksteistä on peräisin Iona-yhteisöstä Skotlannista

Lue lisää >>

Soppasunnuntai 5.5.2019

Kokkaamaan voit tulla klo 15.00 alkaen tai syömään klo 17 Mikael Agricolan kirkon kryptaan. Soppasunnuntaissaa tehdään ja tarjotaan herkullisia, ravitsevia ja ekologisia kasviskeittoja. Etusijalla on yhdessä tekeminen ja nauttiminen, laatua ja makua unohtamatta.

Soppasunnuntai kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina

Keitosta voi maksaa omakustannushinnan 3 euroa

Lue lisää >>

Uusimmat artikkelit

Kaisa Raittila 17.3.2019

Jos olisimme Taizén yhteisössä, siellä burgundilaisen kukkulan pienessä kylässä, jonka ekumeenisen yhteisön lauluja tänään laulamme ja johon tuhannet ja tuhannet nuoret ja vähän vanhemmatkin saapuvat viikosta ja kuukaudesta toiseen, olisimme juuri nyt hiljaa. Taizén Sovituksenkirkossa, joka on tätä Agricolan kirkkoa monta kertaa suurempi ja jonka lattialla istutaan tiuhassa toinen toisen lomassa, olisi luettu päivän raamatunteksti monella kielellä kuten me täällä mutta sen jälkeen kukaan ei olisi noussut puhumaan siitä. Eri kulttuurien, eri kirkkokuntien ja jopa eri uskontojen keskeltä Taizén kukkulalle kiivenneet olisivat juuri nyt yhdessä hiljaa koko sen ajan,

Lue lisää >>

Kun en jaksa uskoa

Onko sinua koskaan vaivannut kysymys siitä, miksei Jumala vastaa vahvemmin rukouksiimme. Joskus olen kuullut jopa sanottavan, että se johtuu siitä, että rukoilijan usko ei riitä. Miksei Jeesus paranna, anna työtä tai opiskelupaikkaa, elämänkumppania. Siksikö, että en jaksa riittävästi uskoa.

Tästä seuraa kysymys pahan ja kärsimyksen ongelmasta. Miksi maailmassa on niin paljon pahaa ja miksi meitä kohtaa kärsimys eri tavoin. Siihen ei ole yksinkertaista vastausta.

Ja toisaalta koko Jumalan luomistyö ja pelastushistoria,

Lue lisää >>

Miia Moisio 10.3.2019

Paholainen kiusasi Jeesusta autiomaassa neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä. Jeesus, Jumalan poikana, tunsi Jumalan tahdon ja teki valinnat tämän tahdon mukaan. Tarina ei kerro sitä, miten helppoa tai vaikeaa valinnan tekeminen oli ja miltä Jeesuksesta tuntui, kun hän joutui punnitsemaan valintojaan ja tekemään päätöksiään. Emme tiedä sitäkään, miten paljon hän inhimillisesti noina päivinä kärsi.

Tämän sunnuntain tekstit haastavat pohtimaan isoja ihmisyyden kysymyksiä. Moni meistä tietää, miltä tuntuu elää olosuhteissa, jotka aiheuttavat vaikeita tunteita ja kärsimystä.

Lue lisää >>

Tommy Hellsten 3.3.2019

RAKKAUS MURTAA EHJÄKSI

Rakkaus on meidän länsimaisessa kulttuurissa kärsinyt inflaation. Rakkaus on viihteellistetty, romantisoitu, erotisoitu ja banalisoitu. Se rakkaus, josta Paavali Korinttolaiskirjeessä puhuu, on kaukana meidän aikamme rakkaudesta. Hän puhuu jostain niin suuresta, ettei käsityskykymme sen vangitsemiseen riitä.

Rakkaus onkin mysteeri, todelliselta olemukseltaan selittämätön. Rakkautta ei voi vangita, ei ansaita, ei ostaa eikä millään muullakaan tavoin hallita. Se pakenee kaikkia yrityksiä selittää ja määritellä, se on täysin suvereeni.

On merkittävää,

Lue lisää >>