Tuomasyhteisön paastonaika ja pääsiäinen

Tuhkakeskiviikko 14.2. aloittaa tämän vuoden paastonajan.

Kristillistä paastoa voi viettää monella tavalla. Tarkoituksena on keskittyminen Jeesuksen elämään ja kärsimystiehen, ja oman jumalasuhteen syventämiseen. Oleellisinta ei ole jostakin luopuminen,

Lue lisää >>


Ystävyyden Tuomasjuhla 10.2.2024 klo 18

Tuomasjuhlat on lämminhenkinen Tuomasyhteisö ry:n varainhankintatapahtuma. Tuomasjuhlat järjestetään vuosittain helmikuussa.

Tänä vuonna tarjolla on erinomaista ruokaa Ronit Cateringin tarjoamana. Musiikkiohjelmasta vastaavat oopperalauluja Matti Turunen sekä Miika Vintturi. Illan puhujavieraana arvotutkija Anneli Portman.

Lue lisää >>


20+C+M+B+24 – Kodin siunaaminen loppiaisena

Loppiaisena (tai muuna sopivana hetkenä) voit pyytää kodillesi ja alkavalle vuodelle siunausta esimerkiksi näin: 

Ota liitu (mitä tahansa väriä) ja merkitse oven yläpuolelle (tai muuhun sopivaan paikkaan) 20 + C + M + B + 24. 

Lue lisää >>


Julia Jäkkö osa-aikaiseksi koordinaattoriksi

Julia Jäkkö aloittaa 2.1.2024 Tuomasyhteisössä osa-aikaisena koordinaattorina Laura Haarlaan sijaisena. Julia on meillä töissä yhden päivän viikossa, ja tavoitettavissa pääsääntöisesti perjantaisin. Julian tonttiin kuuluu vapaaehtoistoiminnan koordinointi, pienryhmien tukeminen sekä some-viestintä.

Lue lisää >>


Tuomasyhteisössä uutta vuonna 2024

Vuonna 2023 olemme viettäneet 35-vuotisjuhlavuotta monin eri tavoin. Juhlavuosi huipentui uuden Messulauluja 3 -laulukirjan käyttöönottoon ensimmäisenä adventtina. Joulukuussa on vielä kaksi messua, nekin uutta: Kauneimmat joululaulut -Tuomasmessu su 17.12. klo 18 ja Jouluyön Tuomasmessu su 24.12.

Lue lisää >>


Messulauluja 3 -laulukirja ilmestyy marraskuussa!

Tuomasmessun uusi messulaulukirja on järjestyksessään kolmas ja nimeltään Messulauluja 3. Se ilmestyy marraskuussa 2023 ja julkistetaan konsertissa Mikael Agricolan kirkossa to 23.11. klo 19.

Konsertissa musisoimassa, mukana ja laulattamassa ovat  mm.

Lue lisää >>


”Te olitte ihan parasta leirillä”

Kokemuksia rippikouluvaarina ja -mummuna olemisesta

Tuomasmessuaktiivit Ari-Pekka Mustonen ja Eva Ratinen osallistuivat kesällä 2023 Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan rippikoululeirille leiri-isovanhempina. 

Eva kertoo haaveilleensa asiasta jo useamman vuoden. ”Ajattelin, että olisipa kiva lähteä riparileirille nuorten sekaan.

Lue lisää >>


Luomakunnan aika -rukousjakso 1.9.-4.10.

Vuosittain syyskuun ensimmäisestä päivästä lokakuun neljänteen vietetään maailmanlaajaa ekumeenista rukousjaksoa, Luomakunnan aikaa (Season of Creation). Vuoden 2023 teema on Virratkoon oikeus ja rauha, ja symbolina vuolas virta. Kirkot eri puolilla maailmaa ovat viime vuosikymmeninä puhuneet yhä vahvemmin luomakunnan suojelemisen,

Lue lisää >>


Mika Aaltolan saarna Tuomasmessussa sunnuntaina 3.9.2023

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola saarnaa syyskauden ensimmäisessä Tuomasmessussa sunnuntaina 3.9.2023. Liturgina on tuomaspappi Kati Pirttimaa. Messun teemana on lähimmäisenrakkaus ja rauha. Messussa rukoillaan erityisesti Ukrainan sodan uhrien puolesta ja kolehti kerätään sodan uhrien hyväksi.

Lue lisää >>


Tuomaiden retriittiviikko Via Silentiin luostariyhteisössä

Via Silentii on Hiljaisen rukouksen luostariyhteisö, joka toimii Haminan Poitsilassa Hiljaisuuden ystävät ry:n omistamassa kartanossa.

Marraskuun alussa (30.10.-6.11.) Via Silentiissä on Tuomasviikko. Rukouskumppanina on tuolloin tuomaspappi Kati Pirttimaa ja hetkirukoilijana Eija Somervuori.

Lue lisää >>