Tuomasmessu marras-joulukuussa 2021

Etelä-Suomen AVI on kiristänyt kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia ajalle 25.11.- 24.12.2021

Rajoitukset eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia eivätkä konsertteja, joissa kaikilla osallistujilla on istumapaikka. Tuomasyhteisö voi kokoontua normaalisti Tuomasmessuun 28.11.

Lue lisää >>


Kokoontumisrajoitukset poistuvat 1.10.2021

Kirkkoon saa taas tulla vapaasti 1.10.2021 alkaen ja Tuomasmessua voidaan viettää tutulla tavalla.

Rukousalttareilla voi taas jättää rukouspyyntöjä esirukousjakson aikana ja valkopukuisen kanssa voi rukoilla. Myös paranemisen kehä ja öljyllä voitelu palaavat lähiviikkoina käyttöön.

Lue lisää >>


Minituomaat alkavat 5.9.

Minituomaiden toiminta käynnistyy! Minituomaat kokoontuvat kirkon päiväkerhotilassa (kirkkosalista vasemmalta takaa käytävään ja edelleen vasemmalle kahvion ohi) ja toiminta on tarkoitettu 3-12 -vuotiaille lapsille. Vanhemmat voivat tuoda lapset päiväkerhotilaan ennen messun alkua ja hakea heidät ehtoollisen alkaessa.

Lue lisää >>


Tuomasmessuun pääsee!

Tuomasmessuun Agricolan kirkkoon sunnuntaisin klo 18 voidaan ottaa 3.9-30.9. puolet istumapaikkakapasiteetista eli n. 400 henkilöä.

Saamme laulaa, rukoilla, ylistää ja nauttia ehtoollista yhdessä!

Sopivia etäisyyksiä voidaan pitää,

Lue lisää >>


Tulkoon sinun valtakuntasi -rukouskampanja

Helatorstaista helluntaihin kestävä Tulkoon Sinun Valtakuntasi -kampanja kutsuu suomalaisia rukoilemaan yhdessä.

Tulkoon sinun valtakuntasi -tapahtuma alkaa helatorstaina Agricolan kirkossa viettävästä ekumeenisesta jumalanpalveluksesta 13.5. klo 16 ja päättyy helluntaina 23.5.

Lue lisää >>


Kesän Tuomasmessujen alkamisaika klo 18

Kesäkaudella tuomaat kokoontuvat tuttuun tapaan Tuomasmessuun.

Tänä kesänä kokeilemme messun aloitusaikana kello kuutta. On helppo muistaa, jos Tuomasmessu on aina sunnuntaisin klo 18. Joka kesä, niin kesän alussa kuin lopussa,

Lue lisää >>


Tuomasyhteisöstä Reilun kaupan seurakunta

Tuomasyhteisö ry:lle on myönnetty Reilun kaupan seurakunta -arvonimi 8.3.2021. Edistämme osaltamme tasavertaista maailmaa ja toimeentuloa, ja vaikutamme globaalin köyhyyden vähentämiseen. Tarjoamme reilun kaupan tuotteita aina kun mahdollista. Muutoinkin painotamme luomua ja kasvisruokaa.

Lue lisää >>


Ehtoollinen messustriimin jälkeen

Ehtoollista, siunattua sakramenttia jaetaan messun päätyttyä Agricolan kirkon kappelissa. Tulijat otetaan kappeliin pienissä ryhmissä henkilömäärärajoitusten mukaan 1-3 henkilöä kerrallaan, turvavälit huomioiden. Ehtoolliselle haluavia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen toiminnanjohtajalle, kati.pirttimaa@tuomasmessu.fi, viikon perjantaihin mennessä,

Lue lisää >>


Koronarajoitukset

AVI ja pääkaupunkiseudun koronaryhmä ovat asettaneet tiukkoja rajoituksia kiristyneen koronatilanteen vuoksi. Helsingin hiippakunta on antanut omat ohjeistuksensa seurakunnille, niiden mukaan toimitaan myös Tuomasmessussa. Ohjeet löytyvät täältä.

Messuja ja muuta toimintaa koskee nyt kuuden henkilön kokoontumisrajoitus.

Lue lisää >>


Uudeksi Tuomaspapiksi valittiin Kati Pirttimaa

Tiedote Tuomasyhteisö 29.9.20

Tuomasyhteisön uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin TM, MuM, pastori Kati Pirttimaa. 

Pirttimaa on toiminut jumalanpalveluselämän ja spiritualiteetin asiantuntijana Espoon tuomiokapitulissa sekä kanttorina mm. Kallion seurakunnassa.  Hänet tunnetaan skotlantilaisen Iona-yhteisön rukousten käännöksistä,

Lue lisää >>