”Te olitte ihan parasta leirillä”

Kokemuksia rippikouluvaarina ja -mummuna olemisesta

Tuomasmessuaktiivit Ari-Pekka Mustonen ja Eva Ratinen osallistuivat kesällä 2023 Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan rippikoululeirille leiri-isovanhempina. 

Eva kertoo haaveilleensa asiasta jo useamman vuoden. ”Ajattelin, että olisipa kiva lähteä riparileirille nuorten sekaan.

Lue lisää >>


Luomakunnan aika -rukousjakso 1.9.-4.10.

Vuosittain syyskuun ensimmäisestä päivästä lokakuun neljänteen vietetään maailmanlaajaa ekumeenista rukousjaksoa, Luomakunnan aikaa (Season of Creation). Vuoden 2023 teema on Virratkoon oikeus ja rauha, ja symbolina vuolas virta. Kirkot eri puolilla maailmaa ovat viime vuosikymmeninä puhuneet yhä vahvemmin luomakunnan suojelemisen,

Lue lisää >>


Mika Aaltolan saarna Tuomasmessussa sunnuntaina 3.9.2023

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola saarnaa syyskauden ensimmäisessä Tuomasmessussa sunnuntaina 3.9.2023. Liturgina on tuomaspappi Kati Pirttimaa. Messun teemana on lähimmäisenrakkaus ja rauha. Messussa rukoillaan erityisesti Ukrainan sodan uhrien puolesta ja kolehti kerätään sodan uhrien hyväksi.

Lue lisää >>


Tuomaiden retriittiviikko Via Silentiin luostariyhteisössä

Via Silentii on Hiljaisen rukouksen luostariyhteisö, joka toimii Haminan Poitsilassa Hiljaisuuden ystävät ry:n omistamassa kartanossa.

Marraskuun alussa (30.10.-6.11.) Via Silentiissä on Tuomasviikko. Rukouskumppanina on tuolloin tuomaspappi Kati Pirttimaa ja hetkirukoilijana Eija Somervuori.

Lue lisää >>
Toiminnanjohtaja osittaiselle opintovapaalle kesällä

Toiminnanjohtaja Kati Pirttimaa on osittaisella (75%) opintovapaalla kesä-elokuun. Kati suorittaa jatko-opintoja Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa, väitöstutkimuksen aiheena on liturginen suomen kieli. 

”Osittainen opintovapaa mahdollistaa keskittymisen opintoihin ja tutkimukseen tavalla,

Lue lisää >>


Kuule ääneni mun

Elena Hopsun psalmi-aiheisia maalauksia Agricolan kirkossa 14.-28.5.2023 

Elena Hopsu on helsinkiläinen taidemaalari ja kuvataiteilija. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Psalmien inspiroimia maalauksia Elena on alkanut maalata vuodesta 2003.

Lue lisää >>


Tuomasyhteisö ry:n ensimmäiset kunniajäsenet

Tuomasyhteisö ry:n ensimmäisiksi kunniajäseniksi on kutsuttu Olli Valtonen, Miikka Ruokanen, Liisa Väätäinen ja Hanna-Leena Nuutinen. He kaikki ovat tehneet pitkään ansioitunutta ja sitoutunutta työtä Tuomasyhteisön hyväksi.

Tunnustuksena he saivat kunniakirjan lisäksi Tuomasristin,

Lue lisää >>


Tuomasyhteisön pääsiäinen

Tervetuloa mukaan juhlimaan ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä yhdessä!

Kiirastorstain messu to 6.4. klo 19 Ehtoollinen ja matka kohti Getsemanea

Kati Pirttimaa, Inna Vintturi, kuoro ja soitinyhtye.

Lue lisää >>