Suuri osa Tuomasmessun valmisteluista hoidetaan tiimeissä, joihin sitoudutaan pitemmäksi aikaa. Tule mukaan rakentamaan yhteisöä ja tekemään yhdessä! Kaikkiin tehtäviin ja ryhmiin mahtuu tekijöitä!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ryhmän vetäjään, tuomaspappi Katiin tai laita viesti: toimisto@tuomasmessu.fi

Messuryhmää vetävät Jörgen Eriksson ja Eija Somervuori. Messuryhmään kuuluvat seuraavat tiimit:

  • Juontaja, esirukousjohtaja ja koordinaattori Juontaja rekrytoi messun rukous- ja ehtoollisavustajat, huolehtii messun yhteisestä valmistelemisesta ja juontaa messun. Esirukousjohtaja rekrytoi rukousalttaripalvelijat ja johdattaa messun esirukousosioon. Koordinaattorit toimivat juontajan ja esirukousjohtajan tukena ja apuna erityisesti niissä messuissa, joissa on vähemmän kokeneita vastuuhenkilöitä. Ajantasaiset ohjeet löytyvät Tuomasmessun valmistelu Drive-kansiosta. Jos olet hukannut linkin, pyydä se toimistolta.
  • Chat-moderoija vastaa siitä, että jokainen tuntee olevansa tervetullut striimin ääreen messua seuraamaan. Chat-moderoija on kuin verkossa toimiva eteistiimi. Moderaattori ylläpitää yhteisöllisyyttä striimilähetyksen aikana ja puuttuu tarvittaessa asiattomuuksiin.Onnistuu kotisohvalta tai kirkonpenkiltä halutessasi. Tuomasmessun Youtube-kanavalla kokoontuu usean sadan hengen seurakunta messun aikana. Chat-moderoijien ryhmää koordinoi Piretta Pietilä.
  • Skriininkäyttäjiä huolehtii messun aikana skriinin käyttämisestä ja/tai valmistelee PP-diat messua varten.
  • Tuomassuntio toimii suntion työparina sunnuntaisin, valmistelee kirkkosalin ennen messua, hoitaa suntion tehtäviä messun aikana ja huolehtii yhdessä muiden kanssa tavarat paikoilleen ja tilat kuntoon messun jälkeen. Tuomassuntioiden toimintaa koordinoi Ilpo Mäkinen.
  • Striimaustiimi Striimaajat vastaavat vuorollaan Tuomasmessun striimaamisesta, kaluston pystyttämisestä ja purkamisesta. Striimaajille maksetaan tehtävästä pieni palkkio ja siihen saa koulutuksen. Striimaustiimiä vetää Otto Pirttimaa.
  • Rukousalttaritiimi huolehtii rukoustekstit rukousalttareille sekä rukousalttarikaappien sisällöstä  kuukausittain vaihtuvin vuoroin. Rukousalttaritiimiä vetää Irene Leino.
  • Kolehtitiimi huolehtii kolehdin laskemisesta messun aikana. Paikalla on aina vähintään kaksi laskijaa. Kolehtitiimiä vetää Tarja Vähä-Savo.
  • Messujatkovastaavat vastaavat vuorollaan työpareina messujatkoista sunnuntain messun jälkeen. Vastuupari rekrytoi tarvittavat apujoukot ja huolehtii muusikoiden välipalan ja jatkotarjottavien valmistelusta, tarjoilusta sekä loppusiivouksesta. Messujatkovastaavien tiimiä koordinoi Kati Pirttimaa.
  • Pullakuskit noutavat Kanniston leipomomyymälöistä ylijäämätuotteita viikonlopun tapahtumiin. Noudot tehdään vetäjän ilmoituksesta ja kylmätuotteiden varastointi hoidetaan joko kotona tai Kryptassa katkeamattomalla kylmäketjulla. Pullakuskeja koordinoi Risto Lehtinen.
  • Esirukoilijat vastaanottavat messuun jätettyjä rukouspyyntöjä ja rukoilevat niiden puolesta. Tehtävää voi hoitaa osana rukousryhmää tai yksin. Esirukouspyyntöjä jakaa Liisa Väätäinen.