PUHUMINEN AUTTAA

Ikääntyminen tuo usein muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle jäämiseen, puolison kuolemaan, yksinäisyyteen, omaan tai läheisen sairastumiseen, ihmissuhteisiin tai yllättävään kriisitilanteeseen. Huolien painaessa mieltä seurauksena voi olla mielialan laskua, jopa pelkoa selviytymisestä.

Ihminen voi itse valmistautua ikääntymiseen ja edistää omaa hyvinvointiaan. Ikääntymisen yksi kehitystehtävä voi olla eletyn elämän arviointi ja tarvittaessa uudelleen arviointi. Oman kertomuksen jakaminen ryhmässä voi olla rikastuttava, lohdullinen ja korjaava kokemus.

Senioripysäkki-keskusteluryhmät ovat HelsinkiMission kehittämiä, yli 60-vuotiaille tarkoitettuja ammattilaisen ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Ryhmät ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Ryhmässä on tarkoituksena jakaa omia ajatuksia ja tunteita, sekä löytää uusia merkityksiä ja näkökulmia.

Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieventäminen ja elämänlaadun parantaminen.

Senioripysäkki-ryhmät kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa, 15 kertaa. Ryhmän koko on 5-8 henkilöä.

Keväällä käynnistyy kaksi ryhmää:

​Ryhmä 1. tiistaisin 2.4.2024 alkaen klo 13 – 14.30

​Ryhmä 2. maanantaisin 8.4.2024 alkaen klo 13 – 14.30.

Kokoontumiset jatkuvat kesälomien jälkeen. Kokoonnumme Tuomasyhteisön tukemana Mikael Agricolan kirkolla, Tehtaankatu 23.

Ota yhteyttä ryhmän ohjaajiin 15.3. mennessä

Ritva Partinen 040 4450976 tai

Kristiina Keso 040 3203836