Minituomaille eli 3–12-vuotiaille lapsille järjestetään messun aikana ohjattua kerhotoimintaa syys–toukokuun välisenä aikana. Kesällä ei ole Minituomas-toimintaa.

Minituomaat käyvät pyhäkoulua, leikkivät, askartelevat ja laulavat. Lapsille tarjotaan messun aikana myös välipala. Erityisruokavaliota syövä lapsi tuo omat eväät mukanaan.

Minituomaat kokoontuvat sunnuntaisin ennen messun alkua päiväkerhotilassa Cafe Agricolan takana, jonne on ohjauskyltti eteisaulassa. Vanhemmat hakevat lapset kirkkosaliin ennen ehtoollista, jotta nämä voivat osallistua ehtoolliselle vanhempiensa kanssa.

Pyhäkoulun ohjaajat ovat tehtävään valittuja nuoria opiskelijoita. Heidän tulee tietää, missä lapsen tuonut aikuinen istuu messun aikana.

Minituomaisiin mahtuu mukaan noin 10–15 lasta kerralla ohjaajien määrästä riippuen. Jos lapsesi ei mahdu mukaan, voit ottaa hänet kirkkoon.

Minituomailla on kerhon aikana tapaturmavakuutus.

Minituomaiden ohjaajaksi?

Lastenhoito ja pyhäkouluhetki toteutetaan joka messun aikana kerhotiloissa. Oletko vastuullinen, tiimityöhön kykenevä ja lapsenmielinen? Liity iloiseen lastenhoitotiimiimme! Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi alan opiskelijalle. Jokaisessa messussa on paikalla useampi lastenohjaaja. Työstä maksetaan palkkio.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: toimisto@tuomasmessu.fi.