Paikka juuri sinulle?

Tule sunnuntai-iltana Agricolan kirkkoon. Liity yhteiseen lauluun ja rukoukseen, pysähdy kuuntelemaan sisintäsi. Lepää ja löydä voimaa.

Tuomasmessussa käyvät ihan tavalliset ihmiset, jotka pohtivat riittämistään  ja jaksamistaan. Messuun voit siis tulla sellaisena kuin olet, suruinesi ja iloinesi.

Tuomasmessun erityispiirteitä

Elävä rukous
Tuomasmessun rukousjakson aikana voit kiertää ympäri kirkkoa, sytyttää tuohuksen ja kirjoittaa rukousaiheesi paperilapulle. Tuomasmessun yhteydessä kootaan joka kuukausi yli tuhat lapuille kirjoitettua, tekstiviestinä tai nettialttarin kautta lähetettyä rukouspyyntöä. Kaikkien rukouspyyntöjen puolesta rukoillaan viikolla kokoontuvissa rukousryhmissä.
Voit mennä muiden mukana eteen kirkon kuoriin tai taakse ovien luokse keskustelemaan ja rukoilemaan yhdessä valkopukuisen rukousavustajan kanssa mieltäsi painavista asioista. Keskusteluun ja rukoukseen on mahdollisuus myös messun jälkeen kirkon etupenkeissä.
Kirkon etu ja takaosassa on mahdollisuus saada siunaus ja öljyllä piirretty ristin merkki otsaan.
Voit myös istua penkissä ja laulaa – olla vain läsnä.
Musiikki on tärkeä osa messua

Tuomasmessussa lauletaan paljon yhdessä. Lauluun on helppo osallistua  esilaulajien, orkesterin ja Tuomaskuoron tuella. Musiikkityylit vaihtelevat kunkin musiikkitiimin mukaan jatsista irkkutyyliin. Messun musiikissa vetoavat erityisesti reippaat tuomaslaulut ja modernit virsisovitukset.

Paljon vapaaehtoisia
Erityistä Tuomasmessussa on se, että sitä tekee suuri joukko vapaaehtoisia pappeja ja maallikoita. Noin 50-70 vapaaehtoista tarvitaan joka sunnuntai järjestämään Tuomasmessua Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä. Kuka tahansa voi tulla vapaaehtoistehtäviin. Tehtäviä on monenlaisia alkaen kirjojen jakamisesta ja messujatkoilla avustamisesta.
Tuomasyhteisö kouluttaa ehtoollis- ja rukousavustajat, mutta muihin tehtäviin voit ilmoittautua ilman koulutusta tai kokemusta. Jokaiseen tehtävään annetaan tukea ja ohjausta tarpeen mukaan.Tehtävään ei tarvitse sitoutua, vaan siinä voi palvella vaikka vain yhden messun ajan.
Keitä Tuomasmessuun kutsutaan?
Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen jumalanpalvelus. Epäilevät, etsijät ja uskossaan arat ovat erityisen tervetulleita messuun.
Tuomasmessuun ovat tervetulleita kaikki iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä, vammasta tai vammattomuudesta tai elämäntilanteesta riippumatta. Tule sinäkin mukaan, vieraaksi tai messua tekemään. Olet lämpimästi tervetullut ja osallistumaan sellaisena kuin olet!
Messu mediassa
Tuomasmessut taltioidaan verkkoon omalle Tuomasmessu Live -kanavalleen YouTubessa, missä niitä voi katsoa suorana lähetyksenä tai jälkikäteen. Tuomasmessu lähetetään suorana myös Radio Deissä. Saarnoja voit kuunnella Tuomasmessun podcastista