Tuomasmessu 5.12. klo 18

Mikael Agricolan kirkossa, Tehtaankatu 23, Helsinki
Sunnuntai 05.12.2021 klo 18:00

Sunnuntain 5.12. klo 18 Tuomasmessu Agricolan kirkossa

Itsenäisyyspäivän aattona saarnaa emerituspiispa Eero Huovinen ja liturgina on Kati Pirttimaa. Musiikista vastaa Inna Vintturi ja kuoro Tuuli Malveen johdolla. Juontajana Hanna Rinkineva, esirukousjohtajana Timo Martikainen.

Uusien koronavirusrajoitusen vuoksi henkilömäärää rajoitetaan 250 osallistujaan, jotta suuressa Agricolan kirkossa voidaan pitää etäisyyksiä. 

Lue lisää >>

Tervetuloa!

Meille mahtuu.

Tervetuloa tavalliset ihmiset, kristityt erilaisista traditioista ja te, joille usko on ihan uusi asia elämässä. Tervetuloa te, joilla ei ole hengellistä kotia ja te, jotka haluatte seurata Kristusta. Tervetuloa te, jotka epäilette ja te, jotka ette usko.

Tervetuloa vierailijat ja vanhat ystävät. Tervetuloa riippumatta koosta, iästä, väristä, kulttuurista, seksuaalisesta suuntautumisesta, sosioekonomisesta asemasta, siviilisäädystä, kyvyistä tai elämän haasteista. Tervetuloa uskovaiset ja epäilijät sekä epäilevät uskovaiset.

Tuomasmessu on jumalanpalvelusyhteisö, joka yhdistää eri tavoin ajattelevia kristittyjä ja rohkaisee avaraan, itseä ja toista armahtavaan uskoon. Tuomasyhteisö korostaa arvoinaan uudistumista, yhteisyyttä, elämänmakuisuutta ja vastuullista elämäntapaa. 

Miten pääsee mukaan?

Tervetuloa tänään!

Ajankohtaista

Tuomasmessu marras-joulukuussa 2021

Etelä-Suomen AVI on kiristänyt kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia ajalle 25.11.- 24.12.2021

Rajoitukset eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia eivätkä konsertteja, joissa kaikilla osallistujilla on istumapaikka. Tuomasyhteisö voi kokoontua normaalisti Tuomasmessuun 28.11.

Lue lisää >>

Kokoontumisrajoitukset poistuvat 1.10.2021

Kirkkoon saa taas tulla vapaasti 1.10.2021 alkaen ja Tuomasmessua voidaan viettää tutulla tavalla.

Rukousalttareilla voi taas jättää rukouspyyntöjä esirukousjakson aikana ja valkopukuisen kanssa voi rukoilla. Myös paranemisen kehä ja öljyllä voitelu palaavat lähiviikkoina käyttöön.

Lue lisää >>

Esirukous

Tuomasmessu on rukoileva yhteisö. Rukousryhmissä rukoillaan joka viikko rukoillaan satojen rukouspyyntöjen puolesta. Toivotko, että puolestasi rukoillaan? Jätä esirukouspyyntö.

Tuomasmessu on rukoileva messu. Jos et pääse messuun, voit Kotimessu-sivulla käydä rukousalttareilla, jättää rukouspyyntösi ja saada siunauksen.

 

Tuomasmessu-podcast

Kuuntele Tuomasmessun saarnoja Tuomasmessu-podcastista.

Viimeisin saarna: