Saavutettava Tuomasmessu su 8.10. klo 19

Mikael Agricolan kirkossa, Tehtaankatu 23, Helsinki
Sunnuntai 08.10.2023 klo 18:00

Su 8.10. klo 18 Saavutettava Tuomasmessu. Saarnaamassa Kalle Kuusniemi, liturgina Heli Ojalehto. Juontajina Risto Lehtinen ja Liisa Pohjonen. Musiikista vastaa  Inna Vintturi, Tuomaskuoroa johtaa Hilkka Kangasniemi,  mukana muusikko Jaakko Lahtinen Resonaarista. Messussa huomioitu eri vammaisryhmien tarpeita, viittomakielinen tulkkaus ja selkokieli. Esteetön kulku Sepänkadun puolelta. Kryptaan esteetön kulku Tehtaankatu 23 tien tasolta. 

Lue lisää >>

Tervetuloa!

Meille mahtuu.

Tervetuloa tavalliset ihmiset, kristityt erilaisista traditioista ja te, joille usko on ihan uusi asia elämässä. Tervetuloa te, joilla ei ole hengellistä kotia ja te, jotka haluatte seurata Kristusta. Tervetuloa te, jotka epäilette ja te, jotka ette usko.

Tervetuloa vierailijat ja vanhat ystävät. Tervetuloa riippumatta katsomuksesta, etnisestä taustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta, sosioekonomisesta asemasta, siviilisäädystä, iästä, toimintakyvyistä tai elämäntilanteesta. Tervetuloa uskovaiset ja epäilijät sekä epäilevät uskovaiset.

Tuomasyhteisö on kristillinen jumalanpalvelusyhteisö, joka rohkaisee avaraan, itseä ja toista armahtavaan uskoon. Tuomasyhteisö yhdistää eri tavoin ajattelevia ja korostaa arvoinaan uudistumista, yhteisyyttä, ekumeniaa, elämänmakuisuutta ja vastuullista elämäntapaa. 

Miten pääsee mukaan?

Tervetuloa tänään!

Ajankohtaista

”Te olitte ihan parasta leirillä”

Kokemuksia rippikouluvaarina ja -mummuna olemisesta

Tuomasmessuaktiivit Ari-Pekka Mustonen ja Eva Ratinen osallistuivat kesällä 2023 Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan rippikoululeirille leiri-isovanhempina. 

Eva kertoo haaveilleensa asiasta jo useamman vuoden. ”Ajattelin, että olisipa kiva lähteä riparileirille nuorten sekaan.

Lue lisää >>

Lepohetki kirkolla to 5.10. klo 18-20

Kuukauden ensimmäisenä torstaina Mikael Agricolan kirkolle voi tulla levähtämään, hiljentymään ja rukoilemaan. Voit istua penkissä, rukousjakkaralla tai tyynyllä, kiertää rukousalttareilla tai hiljentyä ikonin ääressä. Kahvilan puolella on tarjolla teetä. Ota hetki aikaa hiljaisuudelle ja Jumalan kuuntelemiselle.

Lue lisää >>

Esirukous

Tuomasmessu on rukoileva yhteisö. Rukousryhmissä rukoillaan joka viikko rukoillaan satojen rukouspyyntöjen puolesta. Toivotko, että puolestasi rukoillaan? Jätä nettialttarille esirukouspyyntö. Voit myös lähettää rukouspyynnön tekstiviestinä numeroon 0440980119.

 

Tuomasmessu-podcast

Kuuntele Tuomasmessun saarnoja Tuomasmessu-podcastista.

Viimeisin saarna: