Uudeksi Tuomaspapiksi valittiin Kati Pirttimaa

Tiedote Tuomasyhteisö 29.9.20

Tuomasyhteisön uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin TM, MuM, pastori Kati Pirttimaa. 

Pirttimaa on toiminut jumalanpalveluselämän ja spiritualiteetin asiantuntijana Espoon tuomiokapitulissa sekä kanttorina mm. Kallion seurakunnassa.  Hänet tunnetaan skotlantilaisen Iona-yhteisön rukousten käännöksistä, ja Facebookin Arkiretriitti-ryhmästä sekä hengellisen ohjauksen kehittäjänä. Muusikkona ja pappina toiminut Pirttimaa on lisäksi Helsingin Mikael Agricolan kirkolla toimivan anglikaanisen seurakunnan pappi.  

Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja vaihtuu, koska tehtävää hoitanut Pirjo Kantala jää eläkkeelle 1.1.2021 alkaen. 

Toiminnanjohtajan tehtävää haki yhteensä 19 hakijaa. Rekrytointi hoidettiin monivaiheisena.  Seitsemän hakijaa valittiin jatkoon ja heiltä pyydettiin kolmen minuutin video aiheella: Miten tekisit Tuomasyhteisöstä entistä vaikuttavamman?  Yhteensä kuusi hakijaa haastateltiin ja kaksi heistä lähetettiin soveltuvuusarvioon, jonka teki Psycon Oy. 

Hakua vei eteenpäin valintaryhmä, johon kuului hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala, hallituksen jäsenet Riitta Silvennoinen ja Mari Rauhala sekä vanhimmiston puheenjohtaja Jörgen Erikson.  Tuomasyhteisön hallitus valitsi yksimielisesti tehtävään kokonaisvaltaisesti sopivimman hakijan, Kati Pirttimaan.  

-Odotan uutta tehtävää innolla. Tuomasyhteisö on yhtä aikaa vakiintunut jumalanpalvelusyhteisö ja tulevaisuuden seurakunta. 

Yhteisön keskus on messu, jossa iloitsen rikkaasta ja monipuolisesta liturgiasta ja musiikista sekä syvällisistä saarnoista, kertoo ensitunnelmissa Kati Pirttimaa. 

Nykyinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala kertoo jättävänsä tehtävänsä haikein, mutta turvallisin mielin Katille, joka on tuttu pappi ja liturgi ennestään myös Tuomasmessuista.  – Toivon, että tehtävästä muodostuisi Katille samalla tavalla rakas ja antoisa kuin se on ollut minulle, Pirjo toteaa.

-Toivon, että Tuomasyhteisö voi edelleen kasvaa helsinkiläisten hengellisen etsinnän ja kasvun tukijana. On hienoa saada työpaikakseen kirkko, jossa kokoontuu kaksi minulle merkittävää yhteisöä. Odotan yhteistyötä niin tuomiokirkkoseurakunnan, anglikaanisen seurakunnan kuin Colamessunkin kanssa, jatkaa Pirttimaa.

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa 1.12.2020. Hänet siunataan tehtäväänsä ensimmäisenä adventtina 29.11.2020. 

Nykyisen toiminnanjohtaja Pirjo Kantalan lähtösaarna kuullaan 8.11. Tuomasmessussa Helsingin Mikael Agricolan kirkossa.

Kuvaaja Jani Laukkanen