Tuomasyhteisön paastonaika ja pääsiäinen

Tuhkakeskiviikko 14.2. aloittaa tämän vuoden paastonajan.

Kristillistä paastoa voi viettää monella tavalla. Tarkoituksena on keskittyminen Jeesuksen elämään ja kärsimystiehen, ja oman jumalasuhteen syventämiseen. Oleellisinta ei ole jostakin luopuminen, vaan ennemminkin se, mitä tulee tilalle. Somepaasto voi olla hyväksi, jos se antaa tilaa rukoukselle ja hengellisen kirjallisuuden lukemiselle. Karkkipaasto tai vegaanihaaste voi auttaa, jos sitä kautta omia voimavaroja ja taloudellisia resursseja riittää paremmin toisten auttamiseen. Paastonaika rohkaisee hidastamaan, kohtuullistamaan ja tutkimaan omaa elämäänsä. Yhtä lailla se rohkaisee avaamaan silmät ja katsomaan ympärilleen ja kysymään: missä on minun apuani tarvitseva lähimmäinen?

Paastonaikaa voi kulkea vaikka kirkon paastokalenterin avulla – jota Tuomasyhteisön työntekijät Kati, Inna ja Julia toteuttavat Instagramin tarinoissa päivittäin. Voit ladata paastokalenterin täältä, tai napata printin mukaasi Tuomasmessusta.

Jos haluaa syventyä Jeesuksen tuntemiseen, FB:n Arkiretriitti-ryhmä tarjoaa siihen hyvän vaihtoehdon: https://www.facebook.com/groups/arkiretriitti. Arkiretriitissä hiljennytään päivittäin raamatuntekstin, kuvan tai musiikin avulla 20-30 minuutin ajan. Paastonajan Jeesuksen tunteminen -arkiretriitissä kuljetaan Jeesuksen kanssa.

Tuomasyhteisöllä ei ole tänä vuonna omaa tuhkakeskiviikon messua, mutta niitä järjestetään monessa seurakunnassa. Tuhkakeskiviikon messussa saat otsaasi tuhkaristin katumuksen ja paaston merkiksi. Siitä on hyvä lähteä kohti paastonaikaa.

Tuomasyhteisön pääsiäinen 2024:

Palmusunnuntain Tuomasmessu su 24.3. klo 18

Saarna Emma Mönkkönen, liturgia Sini Ikävalko, Varpuset-lapsikuoro Nana Honkasalon ja Yke Ikosen johdolla, Inna Vintturi ja Tuuli Jaakonaho. Juontajana Jörgen Eriksson. Palmunoksat liehuvat.

Kiirastorstain messu to 28.3. klo 19 Matka Getsemaneen

Kati Pirttimaa, Inna Vintturi, kuoro ja soitinyhtye. Jalkojen pesu messun yhteydessä. Messun jälkeen Valvominen ristin äärellä. Voit jäädä pimenevään kirkkoon rukoilemaan ja hiljentymään Kristuksen kanssa. Valvominen toteutetaan yhdessä Anglikaanisen seurakunnan kanssa. Kahvilassa tarjolla teetä ja kahvia. Valvominen jatkuu klo 24 asti, voit tulla ja mennä oman aikataulusi mukaan.

Ristin kumartamisen rukoushetki pe 29.3. klo 12 Hyvän toivon kappelissa Jätkäsaaressa

Ristin kumartaminen Taizén tapaan pitkäperjantaina.

Pääsiäisyön messu la 30.3. klo 23 Pimeydestä valoon

Saarna Terhi Paananen, liturgia Kati Pirttimaa. Juontajina Riitta Silvennoinen, Tiina Merikanto ja Hanna Rinkineva. Musiikista vastaa Johannes Österlund yhtyeineen. Messun yhteydessä kasteen muistaminen ja vedellä vihmominen. Messussa suitsutetaan. Messun jälkeen jatkot nyyttikestiperiaatteella kryptassa. Voit tuoda tarjottavaa ennen messun alkua, valmiina tarjoiluastiassa.

Ennen messua SANAN PORTTI PÄÄSIÄISEEN – Ignatiaaninen raamattumietiskely kahvilassa klo 20-22. Ohjaajina Pekka Y. Hiltunen, Aura Loikkanen ja Peppi Sievers.

Pääsiäispäivän Tuomasmessu su 31.3. klo 18 Ylösnousemuksen riemu!

Saarna Olli Valtonen, liturgina Tapio Koivu. Musiikissa Inna Vintturi ja pääsiäisorkesteri sekä Tuomaskuoro, johtajana Tuuli Jaakonaho. Juontajina Eija Somervuori ja Nina Tuomisaari. Messujatkoilla tuomaspapin pullat ja messun aikana Minituomaat.

Su 7.4. klo 18 Tuomasmessun syntymäpäivä ja vapaaehtoisten siunaaminen

Saarna Jan Ahonen, liturgia tuomaspappi Kati Pirttimaa. Juontajana Jörgen Eriksson. Musiikissa Make Perttilä, Tuomaskuoro Inna Vintturin johdolla. Kaikki Tuomasyhteisön vapaaehtoiset siunataan. Juhlajatkot kryptassa messun jälkeen. Minituomaat.