Tuomasyhteisö ry:n ensimmäiset kunniajäsenet

Tuomasyhteisö ry:n ensimmäisiksi kunniajäseniksi on kutsuttu Olli Valtonen, Miikka Ruokanen, Liisa Väätäinen ja Hanna-Leena Nuutinen. He kaikki ovat tehneet pitkään ansioitunutta ja sitoutunutta työtä Tuomasyhteisön hyväksi.

Tunnustuksena he saivat kunniakirjan lisäksi Tuomasristin, kultaisen ristipinssin. Heidät on myös vapautettu yhdistyksen jäsenmaksusta eliniäksi.

Kunniajäsenten kutsuminen tuli mahdolliseksi, kun Tuomasyhteisö ry päätti syyskokouksessaan 2022 toteuttaa sääntömuutoksen. Yhdistyksen ensimmäiset kunniajäsenet nimettiin kevätkokouksessa 2023 ja palkittiin 35-vuotisjuhlamessussa 16.4.2023.

Miikka Ruokanen, joka oli pääliturgina ensimmäisessä Tuomasmessussa 10.4.1988, toteaa kiitostervehdyksessään olevansa liikuttunut tästä rakastavasta huomionosoituksesta. ”Tämä on tärkein kiitos, jonka olen koskaan saanut tai tulen koskaan saamaan Suomen kirkossa”, hän sanoo.

Kuvassa vasemmalta Olli Valtonen ja Hanna-Leena Nuutinen sekä hallituksen puheenjohtaja Risto Lehtinen ja tuomaspappi Kati Pirttimaa. Liisa Väätäinen ja Miikka Ruokanen eivät päässeet paikalle.