Tiedote 29.1.2020

Tuomasyhteisössä edessä muutosten vuosi
Uutena hallituksen puheenjohtajana aloitti Meri-Anna Hintsala

Tuomasyhteisössä on edessä muutosten vuosi, sillä sen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala jää eläkkeelle loppuvuonna 2020. Uusi toiminnanjohtaja saa johdettavakseen yhteisön, joka kokoaa joka sunnuntai satoja ihmisiä messuun. Tuomasmessu on toiminut Argicolan kirkossa jo yli 30 vuotta. Se on Suomen merkittävimpiä messuyhteisöjä, joka ei kuitenkaan ole herätysliike.

Tuomasmessu on tullut tunnetuksi urbaaneja pääkaupunkiseutulaisia kokoavana avarasti hengellisenä yhteisönä, jossa panostetaan musiikkiin ja yhteiskunnallisesti merkittäviin saarnoihin. Tuomasyhteisön hallitus valitsi puheenjohtajaksi teologian tohtori, pastori Meri-Anna Hintsalan. Hintsala toimii Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkönä ja on kirkkososiologisissa tutkimuksissaan keskittynyt vanhoillislestadiolaisuuden tutkimukseen. Hintsala on aktiivinen tuomamessulainen ja hän näkee Tuomasyhteisössä monia mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa:
– Tuomasyhteisö on avara hengellinen koti ja pudonneiden syli pääkaupunkiseutulaisille. Itselleni tärkeää Tuomasmessussa on huikea musiikki, saarnat, jotka hoitavat mutta eivät älyllisesti aliarvioi kuulijaansa, ja lohdullinen rukouselämä, Hintsala kertoo.

Poikkeuksellisesti Tuomasmessun hallituksen puhetta johtaa nyt pappi. Perusteluna papin valinnalle puheenjohtajaksi on muutosten vuosi ja toiminnanjohtajan hakemisprosessi. Viime aikaisina puheenjohtajina ovat toimineet ympäristömuutoksen professori Atte Korhola, NNKY:n pääsihteeri Anne Pönni ja YLE:n sotetoimittajana tunnettu, kunniatohtori Tiina Merikanto. Uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnissa halutaan mahdollistaa Tuomasmessun kehittyminen edelleen:
– Messussa kävijöitä tulee kuulla. Kaupunkiympäristöä tulee myös ymmärtää. Millainen messu ruokkii ihmisen sielua 2020 -luvulla ja miten Tuomasmessu voisi vastata siihen? Meillä on paljon intoa etsiä uusia mahdollisuuksia samalla kun huolehdimme messun hengellisestä rikkaudesta edelleen, jatkaa Hintsala.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Heidi Zitting ja Mari Rauhala. Rauhala valittiin varapuheenjohtajaksi.

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Pirjo Kantala pirjo.kantala@tuomasmessu.fi p. 0405111989
Hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala merianna.hintsala@gmail.com p. 050-9104453