Messulauluja 3 -laulukirja ilmestyy marraskuussa!

Tuomasmessun uusi messulaulukirja on järjestyksessään kolmas ja nimeltään Messulauluja 3. Se ilmestyy marraskuussa 2023 ja julkistetaan konsertissa Mikael Agricolan kirkossa to 23.11. klo 19.

Konsertissa musisoimassa, mukana ja laulattamassa ovat  mm. Jepa Lambert, Tommi Kalenius, Petri Laaksonen, Anna-Mari Kaskinen, Meri Maukonen, Tuomaskuoro, Heikki Pohto, Jiri Kuronen & yhtye sekä kirjan toimikunta Tuuli Malve, Jarkko Maukonen, Inna Vintturi, Eeva Johansson ja Kati Pirttimaa. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 10 e. 

Messulauluja 3 -kirjan kustantaja on Kirjapaja. Toimituskuntaan ovat kuuluneet puheenjohtajana tuomasmuusikko Inna Vintturi, tuomaspappi Kati Pirttimaa, Kuopion Tuomasmessun musiikinjohtaja ja nuorisokanttori, säveltäjä ja sanoittaja Jarkko Maukonen, nuorisomuusikko, säveltäjä ja sanoittaja Tuuli Malve sekä Eeva Johansson Kirjapajasta. 

Uuteen Messulaulukirjaan haluttiin messuun liittyvien laulujen lisäksi rukouslauluja, luomakuntaan ja oikeudenmukaisuuteen liittyviä lauluja Suomesta ja maailmalta. Lauluja on Egyptistä, Japanista, Skotlannista, Brasiliasta, Amerikasta, Ruotsista, Kanadasta…Kirjassa on useita uusia suomennoksia mm. Skotlannista, Iona- yhteisön lauluista ja kansainvälisiltä kentiltä. Monien käännöslaulujen tekstit ovat kirjassa myös alkukielellä. Kävimme myös läpi aiemmat messulaulukirjat ja valitsimme parikymmentä rakastettua laulua mukaan uuteen kirjaan. Aiemmat messulaulukirjat ovat olleet vihreäkantinen Messulauluja ja ”saksofonikantinen” Uusia messulauluja. Ennen näitä oli käytössä samaan tyyliin toimitettu violetti Tuomaslauluja -kirja. 

Laulujen valintakriteerinä oli laulun sopivuus messukäyttöön ja yhteislauluksi. Laulut on ryhmitelty kirjassa seitsemään osaan: rukous, kiitos ja riemu, ehtoollinen, ihmisen elämä, oikeus ja rauha, luomakunta ja matkalla. Lisäksi mukana on messusävelmiä, vanhat tutut Tuomasmessun sävelmät ja niiden lisäksi muutamia uusia messukäyttöön sopivia sävelmiä. Kaikki kirjan laulut on edellisten kirjojen tapaan varustettu sointumerkein ja suurimmassa osassa on säveltäjän tai työryhmän tekemä 3- 4  -ääninen laulusovitus.  

Messulaulukirja 3:n voit ostaa omaksesi julkistukonsertissa ja sen jälkeen Tuomasmessun yhteydessä.