Kino Agricola – Uskoa ja oikeudenmukaisuutta –elokuvafestivaali Taiteiden yönä 15.8.2024

Mikael Agricolan kirkossa, Tehtaankatu 23, Helsinki
Torstai 15.08.2024 klo 18:00

Uskoa ja oikeudenmukaisuutta -elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Taiteiden yönä Kino Agricolassa, Mikael Agricolan kirkon tiloissa.

Festivaali nostaa esiin tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä ja edistää oikeudenmukaisuutta, rauhaa sekä suvaitsevaisuutta.

Tarkoituksena on luoda tila sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja identiteetin kysymysten pohtimiselle sekä uusien näkökulmien tutkimiselle.

“Tänä vuonna tarkastelemme erityisesti pakolaisuuden, kodittomuuden, identiteetin ja syrjäytymisen teemoja”, toteavat festivaalin taiteelliset johtajat Kati Pirttimaa ja Pietu Korpelainen.

Näytösten jälkeen pidetään noin 30 minuutin keskustelupaneeli, jossa käsitellään dokumenttien teemoja.

Ohjelma

Dokumentti 1: Ei tietä kotiin

Aika: 15.8. klo 18.00

Ohjaaja: Markku Heikkinen

Dokumentti seuraa itä-kongolaista pakolaista Charlesia, joka yrittää viedä suomalaiseksi kasvaneen tyttärensä Nadinen tapaamaan perhettään Ruandan pakolaisleirille. Matkan peruuntuessa jäljelle jäävät vain sodan jättämät synkät muistot, joita on vaikea jakaa. Elokuva käsittelee pakolaisen jakautunutta identiteettiä ja kokemusta kodittomuudesta sekä ulkopuolisuudesta.

Dokumentti 2: Haaveiden kääntöraide

Aika: 15.8. klo 20.00

Ohjaaja: Janne Koivula

Haaveiden kääntöraide -elokuva kertoo miesten yhteisöllisyydestä alkoholin varjossa. Tapio, Toni ja Aksa kohtaavat päivittäin Herttoniemen metroasemalla ja viettävät aikaa metroasemien liepeillä. Dokumentti seuraa heidän elämäänsä vuoden ajan ja tuo esiin ilon, epätoivon, itsetuhon ja ystävyyden hetkiä. Elokuva pyrkii näyttämään ihmiselämän arvokkuuden olosuhteista riippumatta.

Tervetuloa

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi riippumatta siitä, miten he itseään identifioivat tai miten muut heidät näkevät. Kino Agricola pyrkii edistämään avoimia ja kunnioittavia keskusteluja, jotka haastavat ennakkoluuloja ja edistävät ymmärrystä ihmisten erilaisista kokemuksista.

Lisätiedot ja tarjoilu

Ensimmäisen dokumentin ja sitä seuraavan keskustelun jälkeen sisäpihalla on tarjolla kevyttä tarjoilua maksua vastaan.

Tule mukaan nauttimaan vaikuttavista dokumenteista ja osallistumaan tärkeisiin keskusteluihin. Lisätietoja festivaalista ja ohjelmasta saat ottamalla yhteyttä järjestäjiin tai vierailemalla tapahtuman verkkosivuilla.

Yhteystiedot:

Kati Pirttimaa, Uskoa ja oikeudenmukaisuutta –festivaalin taiteellinen johtaja
+358 44 491 0339
kati.pirttimaa@tuomasmessu.fi

Pietu Korpelainen, Uskoa ja oikeudenmukaisuutta –festivaalin taiteellinen johtaja ja viestijä
+358 50 512 7717
pietu.korpelainen@evl.fi

Tervetuloa Uskoa ja oikeudenmukaisuutta -elokuvafestivaalille!

Kino Agricola,
Mikael Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23, 00150 Helsinki