Soppasunnuntain syyskausi käynnistyy 18.9.2016

Tehdään ja syödään yhdessä

Tule mukaan Soppasunnuntaihin!


Kokkaamaan voit tulla klo 15.30 alkaen tai syömään klo 17 Mikael Agricolan kirkon kryptaan. Soppasunnuntaissaa tehdään ja tarjotaan herkullisia, ravitsevia ja ekologisia kasviskeittoja. Etusijalla on yhdessä tekeminen ja nauttiminen, laatua ja makua unohtamatta.

Soppasunnuntait sunnuntaisin syyskuusta huhtikuuhun.

Keitosta voi maksaa omakustannushinnan 1-3 euroa.

Mikä Soppasunnuntai?


Soppasunnuntain tarina alkoi loppuvuonna 2013, kun Tuomasyhteisön kahden aktiivin kesken virisi ajatus yhdessä kokkaamisesta ja syömisestä. Haaveilimme tekevämme herkullisia, ravitsevia, ekologisia ja edullisia kasviskeittoja hyvällä porukalla ja syövämme yhdessä kaikkien kanssa, jotka vain Agricolan kryptaan saapuisivat. Ruuan laatu ja maku oli ajatuksissa etusijalla, siksi leipäkin päätettiin hakea pienleipomoista. Sopasta saisi maksaa muutaman euron tai olla kokonaan maksamatta, jos se sopisi paremmin.

Unelma nimettiin Soppasunnuntaiksi ja sen toteutus alkoi tammikuussa 2014. Seuraavana syksynä saatiin mukaan kolmas soppamestari eli päähämmentäjä, samoin HelsinkiMissio liittyi toiminnan taustajoukkoihin. Joka kaudella syöjien määrä on lisääntynyt – keväällä 2015 syömässä kävi joka pyhä 80-95 ihmistä, kauden päättäjäisten kunniaksi meni jo sata rikki. Suurimman kattilan koko kapasiteettia ei ole vielä käytetty, joten tervetuloa mukaan, yhä vain!

Soppasunnuntain seuraavaa kautta odotellessa soppia voi keitellä kotona Soppasunnuntain vuoden 2014 parhaiden reseptien mukaan. Reseptivihko löytyy täältä:

Soppasunnuntaireseptit 2014

Myös Kirkko&kaupunki -lehti kirjoitti jutun Susannasta, Tiinasta ja Soppasunnuntaista.

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."