Uuden alkaessa

Asetu rauhalliseen paikkaan ja katsele hetki elämääsi. Muista, että Jumala katsoo sinua hyväksyvästi ja myötätuntoisesti.

Tarkastele taakse jäänyttä vuotta. Tule tietoiseksi Jumalan sinulle antamasta hyvästä. Huomaa asiat, joista olet elämässäsi kiitollinen. Älä valikoi, mitä ajattelet. Älä myöskään mieti, mistä sinun pitäisi olla kiitollinen, vaan hyväksy mieleesi nousevat asiat. Anna kiitollisuuden vallata sinut.

Katsele vielä kaikkia taakse jääneen vuoden tapahtumia, jotka sinulle tulevat mieleen. Mitkä asiat ovat saaneet sisimpäsi surun, pelon, ärtymyksen, vihan, levottomuuden, ahdistuksen valtaan? Mitkä ovat elämääsi tuhoavia asioita ja voimia? Pyydä Jumalan parantavaa kosketusta, että voisit jättää mieltäsi painavat menneet asiat taaksesi ja suuntautua uuteen vuoteen vapaana niiden painosta.

Mieti seuraavaksi mitkä asiat ovat elämässä sinulle tärkeitä. Mistä saat voimaa? Pyydä Jumalalta ymmärrystä ja kestävyyttä. Pyydä, että Jumala näyttäisi sinulle, mitä hän haluaa elämältäsi, ja viisautta, että ymmärtäisit sen.

Ajattele sitten tulevaa vuotta. Kaikkia niitä uusia asioita, jotka ovat vasta idullaan, nousemassa esiin. Pyydä Jumalalta taitoa ja rohkeutta tarttua niihin asioihin, jotka ovat tärkeitä ja keskeisiä. Myötätuntoa ja kärsivällisyyttä ihmisten kohtaamiseen.

Kiitä Jumalaa myös niistä asioista, joita et vielä näe. Pimeydestä ja valosta, surusta ja ilosta, kaikista asioista. Pyydä Jumalalta luottamusta kaikkeen siihen, mitä on edessäpäin.

JUMALA,
katselen uutta aikaa edessäni.
En tiedä mitä on tulossa.
Anna minulle luottamusta ja toivoa,
joka kannattelee kaikenlaisten vaiheiden ja aikojen yli.
Suo, että osaisin irrottaa vanhasta.
Anna avoin mieli ottaa vastaan tuleva.
Kiitos, että sinä
olet sama eilen, tänään ja huomenna.
Sinun varassasi olen tähän asti tullut.
Sinun varassasi lähden tästä eteenpäin.