Tuomasmessun saarnoissa on tilaa niin kirkkovuoden teksteille kuin ajankohtaisille tai omakohtaisille pohdinnoillekin. Kevään 2019 aikana yhtenä saarnojen teemana valikoituina sunnuntaina on myötätunto.

Tuomasmessuun kutsutaan saarnaajiksi pappeja ja maallikoita, ekumenian hengessä myös muista kirkkokunnista sekä asiantuntijoita elämän eri alueilta. Saarnoissa pyritään ajankohtaisuuteen ja toisinaan niissä otetaan kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.

 

Kaisa Raittila 17.3.2019

Jos olisimme Taizén yhteisössä, siellä burgundilaisen kukkulan pienessä kylässä, jonka ekumeenisen yhteisön lauluja tänään laulamme ja johon tuhannet ja tuhannet nuoret ja vähän vanhemmatkin saapuvat viikosta ja kuukaudesta toiseen, olisimme juuri nyt hiljaa. Taizén Sovituksenkirkossa, joka on tätä Agricolan kirkkoa monta kertaa suurempi ja jonka lattialla istutaan tiuhassa toinen toisen lomassa, olisi luettu päivän raamatunteksti monella kielellä kuten me täällä mutta sen jälkeen kukaan ei olisi noussut puhumaan siitä. Eri kulttuurien, eri kirkkokuntien ja jopa eri uskontojen keskeltä Taizén kukkulalle kiivenneet olisivat juuri nyt yhdessä hiljaa koko sen ajan,

Lue lisää >>