Tuomasmessun saarnoissa on tilaa niin kirkkovuoden teksteille kuin ajankohtaisille tai omakohtaisille pohdinnoillekin. Kevään 2019 aikana yhtenä saarnojen teemana valikoituina sunnuntaina on myötätunto.

Tuomasmessuun kutsutaan saarnaajiksi pappeja ja maallikoita, ekumenian hengessä myös muista kirkkokunnista sekä asiantuntijoita elämän eri alueilta. Saarnoissa pyritään ajankohtaisuuteen ja toisinaan niissä otetaan kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.

 

Atte Korhola 19.5.2019

Miltä sinusta tuntuisi, jos olisit menettänyt elämässäsi lähes kaiken, ja kun vuodattaisit suunnatonta tuskaasi jollekulle läheisellesi, tämä alkaisi kertoa sinulle krokotiileista, villihäristä, virtahevoista ja strutseista?

Tuntisitko tulleesi petetyksi? Tuntuisiko sinusta, ettei tuo toinen ymmärrä tuskaasi lainkaan; ettei hän ole tilanteen tasalla ja ettei hänellä taida olla kaikki muumit laaksossa eikä kääpiöt kaivoksessa.

Juuri näin Jumala toimi kuitenkin Jobin kohdalla. Kun Job päivä toisensa jälkeen oli, tunkiolla istuessaan, vuodattanut tuskaansa äänettömään avaruuteen ja kehnoille neuvonantajilleen,

Lue lisää >>