Tuomasmessun saarnoissa on tilaa niin kirkkovuoden teksteille kuin ajankohtaisille tai omakohtaisille pohdinnoillekin. Kevään 2019 aikana yhtenä saarnojen teemana valikoituina sunnuntaina on myötätunto.

Tuomasmessuun kutsutaan saarnaajiksi pappeja ja maallikoita, ekumenian hengessä myös muista kirkkokunnista sekä asiantuntijoita elämän eri alueilta. Saarnoissa pyritään ajankohtaisuuteen ja toisinaan niissä otetaan kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.

 

Irja Askola 9.6.2019

Helluntaipäivä on lupausten tynnyri. Juhlaa ankeudenkin keskelle, ilon aavistelua huolien harmauteen. Mutta toki myös onnellisen suvitunnelman löytäneille, heille, joille tulevat kuukaudet näyttäytyvät helpotuksen tunteena tai odotuksen vähittäisenä toteutumisena. Helluntai on meidän kaikenlaisten juhlan niin kesäkammoisten kuin kesäiloitsevien juhla. Sillä meillä kaikenlaisilla on edessämme lupausten tynnyri. Kesän yli kestävä.

Jeesus sanoo, että Hän jää asumaan meidän luoksemme; näinhän tekstissä kuulimme. Hän ei piipahda pikavisiitille. Silloinhan olisimme vieraskoreita, nopeasti turhat tavarat piiloon ja sisäsiisteys kuntoon.

Lue lisää >>