Tuomasmessu lahjoittaa kaikista vuoden 2019 aikana kerätyistä kolehdeista 20-25% kolehtien määrästä riippuen

  1. Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastolle
  2. World Visionin vesiprojektiin. Vesiputkiverkosto sekä perheiden lähelle tuodut vesipisteet lyhentävät päivittäisiä vedenhakumatkoja ja tuovat veden koteihin, kouluille ja terveysasemille. Etenkin lasten ja naisten elämä helpottuu, sillä vedenkannosta vapautunutta aikaa jää koulunkäyntiin ja toimeentulon hankkimiseen. Moni perheenäiti innostuu jopa yrittäjäksi. Maanviljely on lähellä olevan kasteluveden ansiosta tuottavampaa. Perheet saavat aikaa viljellä vihanneksia tai kasvattaa kotieläimiä. Perheet voivat hankkia myös hankkia tuottavampia kotieläimiä, kun niille riittää tarpeeksi juotavaa. Puhtaan veden ansiosta ravitsemus monipuolistuu, terveys ja hygienia kohentuvat ja sairaudet vähenevät. Joka 10. sekunti yksi uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä World Visionin tuella. 
  3. Suomen Lähetysseuralle Armonkodin työn tukemiseen. Dokumenttiprojekti Kuutyttö kertoo Armonkodin työstä.
  4. Suomen Lähetysseuran projektiin Vammasten lasten voimaannuttamiseksi Etiopiassa.                                                        Vaikeasti vammaisten lasten asema on Etiopiassa hyvin vaikea. Vammaisen lapsen syntymää on perinteisesti pidetty synnin seurauksena ja siksi se on tuonut perheelle ja suvulle häpeää. Vammaiset lapset on piilotettu kotiin pois muiden silmistä. Näistä asenteista ollaan nyt pääsemässä vähitellen eroon ja Etiopian valtiolla on olemassa vammaisille suunniteltuja ohjelmia. Mutta koska Etiopia on yksi maailman köyhimmistä maista, niin yhteiskunta ei ole pystynyt näitä tukipalveluja järjestämään. Vaikeasti vammaisten lasten tukihanke on toteutettu perustamalla 10 lapsen ryhmä sekä Dessieen, että Kombolchaan. Lapsiryhmät kokoontuvat kolme kertaa viikossa, markkinapäivinä kirkon ylläpitämissä toimintakeskuksissa, joissa on asianmukaisesti varustetut tilat. Näinä päivinä lasten äidit pääsevät torille tekemään ostoksia tai myymään tuotteitaan. Vuoden 2018 aikana vaikeasti vammaisten lasten äidit toivat lapsensa kolme kertaa viikossa, toripäivinä, Dessien ja Kombolchan toimintakeskuksissa oleviin tiloihin. Lapsia oli hoitamassa kummassakin keskuksessa kaksi vapaaehtoista työntekijää, jotka leikittivät lapsia ja tekivät heidän kanssaan kuntouttavia harjoituksia. Nämä vapaehtoiset kävivät myös säännöllisesti kodeissa antamassa kotihoito-ohjeita. Lasten matkoja kodin ja toimintakeskuksen välillä tuettiin rahallisesti, jotta äidit toisivat lapsensa hoitoon. Kukaan lapsista ei kykene kävelemään kunnolla, joten heitä pitäisi kantaa koko matkan ajan. Päivän aikana lapsille tarjottiin aamupala ja lounas, jotta he saisivat monipuolista ja ravitsevaa ruokaa kolmesti viikossa. Äideille annettiin kotiin vietäväksi myös hygieniatarvikkeita, kuten vaippoja, saippuaa ja kosteuspyyhkeitä. Raportoija: Kari Pentikäinen, kirkollisen työn koordinaattori, Etiopia.
  5. HelsinkiMission Nuorten Kriisipisteen tukeminen.
    Vuonna 2018 lahjoitimme HelsinkiMission nuorten Kriisipisteen tukemiseen kolehtia 2051 euroa. Niiden avulla Kriisipiste pystyi tarjoamaan monelle esimerkiksi ahdistuksesta, riittämättömyyden tunteesta tai yksinäisyydestä kärsivälle nuorelle keskusteluapua. Usein jo muutama keskustelukerta ammattilaisen kanssa auttaa nostamaan nuoren jalkeille.
    Yli tuhat nuorta sai Nuorten kriisipisteissä keskustelu- ja kriisiapua viime vuoden aikana. Voit käydä lukemassa apua saaneen Kallen tarinan täältä.

Lisäksi keräämme Yhteisvastuukeräyksen hyväksi kolehdin.

Tuomasmessun talouden perusta muodostuu kolmesta lähteestä: Tuomasmessuissa kerättävät kolehdit, kannatusmaksut eli lahjoitukset sekä ympäri Suomea jumalanpalveluksissa kerättävät suosituskolehdit ja Helsingin seurakuntayhtymän avustus.

Kolehdeista aina osa tulee tuomasmessujen kulujen kattamiseen. Osa kolehdista lahjoitetaan eteenpäin valitulle kohteelle.

KIITOS LAHJASTASI!