Tuomasmessu on rukoileva messu.

Rukous on ennen kaikkia Jumalan ja sinun välinen suhde, vuorovaikutus, jossa olet läsnä. Joskus sanaton tai hauras ja haparoiva sana. Voit rukoilla maailman rauhan puolesta. Tai kristittyjen yhteyden puolesta. Sinulle tärkeiden asioiden puolesta. Voit rukoilla omien tarpeidesi puolesta, unohtamatta myös muita tarvitsevia.

Älä jätä rukoilematta, vaikka kokisit, ettet osaa rukoilla. Olkoon sanasi vaikka vain ajatus, kuinka kömpelö tai hauras tahansa, sinulla on lupa ja oikeus lausua se Jumalalle.

Esirukouksen aikana voit liikkua kirkossa ja käydä rukousalttareilla kirkon sivukäytävillä, sytyttää tuohuksen ja kirjoittaa rukousaiheesi paperilapulle. Tuomasmessun yhteydessä kootaan joka kuukausi yli tuhat rukouspyyntöä lapuille kirkoitettuna, tekstiviesteinä tai nettialttarin kautta.

Voit mennä muiden mukana kirkon etuosaan tai kirkkosalin takaosaan ja keskustella lyhyesti valkopukuisen rukousavustajan kanssa. Keskusteluun on mahdollisuus  myös messun jälkeen kirkon etupenkeissä.

Edessä ja takana kirkkosalissa on valkopukusia rukousavustajia, joilta voit saada siunauksen ja öljyllä piirretyn ristinmerkin otsaasi. Siunaus on hyvän pyytämistä elämään ja Jumala jakaa meille siunauksia varauksetta.

Morsiushuoneessa on pappi tavattavissa rukousjakson aikana rippiä varten.

Toisinaan edessä kirkon alttarilla on myös Paranemisen kehä, ympyrään asetettuja tyynyjä. Voit tulla ja polvistua tyynylle ja sinun ja muiden tyynyille polvistuneiden, jokaisen puolesta erikseen, rukoillaan: ”Tässä läsnä oleva elävän Jumalan henki tulkoon  sinun ruumiiseesi, henkeesi ja mieleesi ja parantakoon sinut kaikesta, mikä vanhingoittaa sinua. Amen,”