Tuomasmessu järjestää hieman erilaisen matkan Israeliin 4.-12.10.2019. Matkaa leimaavina piirteinä ovat pysähtyminen, läsnäolo, kiireettömyys, eläytyminen ja sydämellä kuunteleminen – kohtaaminen itsensä kanssa. Kaikki aistit ovat hereillä kulloisenkin paikan ja tilan todellisuudelle. Mitä aistit kohtaavat voi olla Jumalan ilmestymistä.

Kyseessä on ainutlaatuinen tapa tutustua Israeliin ja Raamatun maisemiin ja tapahtumiin – sekä syvään kaipuuseen meissä.

Matkalla tutustutaan erityisesti evankeliumiteksteissä esiintyviin tärkeisiin tapahtumapaikkoihin ja Israelin historiaan, arkeologiaan, maantieteeseen geologiaan, kasvillisuuteen ja ilmastoon. Tärkeintä matkan antia on kokemuksellisuus, ”kenkien riisuminen”.

Matkalla kuljetaan Jeesuksen jalanjäljissä ja syvennytään kristinuskon mysteereihin inspiroivassa ohjauksessa. Ohjelmaan kuuluu päivittäinen pyhä ehtoollinen Uuden Testamentin avainpaikoilla.

Matkanjohtajina toimivat tuomaspappi Pirjo Kantala ja professori Atte Korhola. Paikkojen, historian, kulttuurin, elämäntapojen – ja hienona erityispiirteenä, yrttien – asiantuntijana pitkään Israelissa asunut, Jerusalemin hebrealaisessa yliopistossa väitellyt ja virallisena oppaana pätevöitynyt PhD Helena Paavilainen. Matkan muusikkona tuomaskanttori Inna Vintturi huiluineen.

Matkan alkuosan majoitus on Jerusalemissa Leonardo hotellissa ja loppuosan Tiberiaksessa Genesaretinjärven rannalla Ron Beach hotellissa. Matkaohjelmaan kuuluu käynti kaikissa Jeesuksen elämän tärkeissä kaupungeissa: Nasaret, Betlehem, Kapernaum, Genesaretinjärvi, Tabgha, (vuorisaarnan vuori), Galilean vuoristoseutu, Baniaksen luonnonpuisto (Filippoksen Kesarea) sekä Jerusalemin pyhät paikat. Kuolleenmeren uinti ja nousu Masadan vuorelle ovat tietenkin must.

Matka tehdään Finnairin suorilla lennoilla ja sen perushinta on 1550 euroa (sis. puolihoidon). Lisäksi hintaan tulee noin 300 euron suuruinen retkipaketti, joka käsittää opaspalvelut, laivaristeilyn Genesaretinjärvellä ja pääsymaksut eri kohteisiin. Matkan teknisenä järjestäjänä on Toiviomatkat. Lisätietoja ja ilmoittautumiset matkanjohtajille: Pirjo Kantala, pirjo.kantala@tuomasmessu.fi, p. 040 511 1989 ja Atte Korhola, atte.korhola@helsinki.fi, p. 040 536 0357.

kuva: Toiviomatkat