Tuomaskuorolainen


Tule laulamaan hyvässä seurassa iloista gospelia, kauniita virsiä, Taizé-lauluja, psalmeja!

Tuomaskuoro laulaa Tuomasmessussa lähes joka sunnuntai. Harjoitukset alkavat Mikael Agricolan kirkolla Café Agricolassa yleensä klo 16.00. Kuoron osuus päättyy messun loputtua noin klo 20.00.

Jos haluat mukaan laulamaan, ota yhteyttä Innaan () ja tule koelauluun! Kuoroa johtaa myös Juha Vintturi.

Lue lisää Tuomaskuorosta.


Itse teossa: ”Hyville ideoille on aina tilaa”


Juha Vintturi on ammatiltaan foniatri eli lääkäri, joka hoitaa käheitä aikuisia ja vähäpuheisia lapsia. Tuomasmessussa hänet nähdään ja ennen kaikkea kuullaan monimuotoisissa musiikkitehtävissä. Juhan vaimo Inna Vintturi on Tuomasmessun kanttori. Juhallekin musiikki on ollut intohimo rippikouluikäisestä alkaen.

– Minua on kiehtonut se, että täällä pääsen tekemään musiikkia itseäni taitavammassa seurassa. Musiikin kautta saan toteuttaa palvelutehtävääni kirkossa. Kerran olen ollut kesämessussa juontajana, mutta se jäi yhteen kertaan, Juha Vintturi muistelee.

Hän kiittelee niitä hienoja ja fiksuja ihmisiä, jotka olivat aikanaan ideoimassa tätä uudenlaista messua. Tuomasmessussa on usein koukuttava saarna ja tässä ajassa kiinni oleva kirkkomusiikki. Hyville ideoille on aina tilaa, mikä innostaa myös kehittämään messua.

– On myös tärkeää, että maallikoille annetaan ihan oikeita tehtäviä ja tarvittaessa koulutetaan niihin. En varmaankaan olisi ollut näin tiiviisti mukana muuten. Tuomasmessu ei ole työntekijäkeskeinen, vaan siinä on aina yhdessä tekemisen meininki. Olemme saaneet tästä joukosta hyviä ystäviä. Olin jo aiemmin mukana omassa seurakunnassani, joten kirkko on sinällään tuttu paikka.

Miettiessään omaa hengellistä kasvuaan yli kymmenen vuoden Tuomasmessu-uran aikana Juha Vintturi arvelee muuttuneensa avarammaksi ja vähemmän kiinnostuneeksi instituutioista ja säännöistä.

– Ehtoollinen on minulle messun tärkein osa. Tuomasmessun liturgiassa on usein kauniita ja puhuttelevia tekstejä.

– Perjantaisin kuntosalien parkkipaikat ovat täynnä. Ihmiset todella panostavat omaan hyvinvointiinsa. Ei ihmisten uskonnollisuus ole hävinnyt – ihmiset eivät vain osaa etsiä hengen ravintoa kirkosta. Kuitenkin meillä kirkossa on kaikki, mitä vaikkapa meditoimiseen voi tarvita. Kirkonkin pitäisi osata tuotteistaa omaa tarjontaansa, Juha Vintturi uskoo.

Teksti: Pirjo Wesaniemi
Kuva: Markku Mattila

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."