Tulkki


Kaikkien messuvieraiden äidinkieli ei ole suomi! Siksi Tuomasmessu tulkataan joka sunnuntai englanniksi. Kesäkauden messutkin tulkataan ainakin silloin, jos messuun on odotettavissa turistiryhmiä.

Jos puhut englantia kohtalaisen sujuvasti, tämä voisi olla sinun mahdollisuutesi viedä evankeliumia eteenpäin, palvella Tuomasyhteisössä ja pitää yllä englannin taitoa. Toki muidenkin kielten taitajat ovat tervetulleita tehtävään, sillä englannin lisäksi muitakin kieliä tarvitaan aina silloin tällöin. Takaamme, että opit joka kerta uusia sanoja!

Tehtävään saa huolellisen opastuksen kokeneemman tulkin johdolla, ja kahdesti vuodessa järjestämme tulkkitiimin tapaamisen, jossa tarjotaan koulutusta ja virkistystä. Tervetuloa kokeilemaan! Voit ilmoittautua osoitteeseen .


Itse teossa: ”Juhlava ja mieleenpainuva kokemus”


Annina Naumanen kertoo kokemuksestaan tulkkina toimimisesta:

- Olen tulkannut Tuomasmessuja englannin kielelle vuodesta 2006 alkaen, ja tehtävään on tullut jo sopivasti rutiinia: tietyt fraasit ja lauseet toistuvat, englanninkielinen teologinen sanasto on tullut tutuksi. Messua on mukavaa ja suhteellisen helppoa tulkata.

Eräänä palmusunnuntaina sain kuitenkin lisähaastetta tehtävään, kun tulkkasin messun saksaksi. Messuun tuli tuolloin vierailemaan ryhmä uskonnonopettajiksi opiskelevia ja heidän opettajiaan Saarbrückenistä asti.

Oli juhlava ja mieleenpainuva kokemus palvella heitä, välittää messun puheet ja rukoukset saksan kielelle. Usko pois, tulkkauskokemus on erilainen eri kielillä!

No, ihan täydellisestihän tulkkaus ei mennyt, mutta eipä sitä kukaan minulta odottanutkaan, vapaaehtoistyötähän tämä on. Mutta messun jälkeen oli ihana tavata näitä nuoria aikuisia ja saada heiltä kehut ja kiitokset.

Vieraat olivat liikuttuneita messusta. He pitivät erityisesti Jaana Räntilän saarnasta, messun musiikista ja tulkkauksestani.
TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."