Messujatkotiimiläinen


Messujatkotiimiläinen on mukana huolehtimassa siitä, että Tuomasmessun jälkeen ihmisillä on vielä mahdollisuus tavata toisiaan teen ja kahvin äärellä. Messujatkoille kokoonnutaan sunnuntaisin Tuomasmessun jälkeen noin klo 20. Kesäkaudella messujatkoja ei ole.

Jatkot järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Porukassa on 2–3 henkilöä ja mukava meno joka sunnuntai!

Ilmoittaudu teejatkotiimin: tai 040-511 1989.


Lue tarkemmat ohjeet messujatkotiimiläisen tehtävästä.

Ilmoittaudu messujatkotiimiläisen tehtävään.


Itse teossa: Kokemus Jumalan hyvyydestäJaana Mäkisen mielestä Tuomasmessu tuntui ensimmäisestä kerrasta alkaen ihanalta kuin kotiintulo. Edesmenneen ja erittäin rakkaan isoäidin lämpimän hoitava usko muistui mieleen, koska messun ilmapiirissä oli sitä samaa. Isoäiti otti lapset aina vastaan halaten ja sanoi rakastavasti muistaneensa heitä iltarukouksissa.

– Työkaverit toivat minut tänne ensi kerran. Tulin takaisin messuun myöhemmin uudestaan, kun olin kokenut merkittävän menetyksen elämässäni. Halusin toimia seurakunnassa, koska halusin kokea hetkiä Jumalan hyvyydestä. Työssäni työterveyslääkärinä koen Jumalan läsnäoloa, kun jokin ongelmallinen tilanne alkaa kääntyä parempaan suuntaan, ja potilaani saa taas täydemmin nauttia elämästä, Jumalan suurenmoisesta lahjasta. Pitämällä vapaaehtoisena muiden joukossa yllä seurakuntaa voi antaa ihmisille toivon paremmasta.

Ensimmäiset kaksi vuotta Tuomasmessussa menivät Jaana Mäkiseltä ihmisiin tutustuessa, sitten hän osallistui rukous- ja ehtoollisavustajakursseille. Nyt Mäkinen on paitsi nelisen vuotta toiminut valkopukuisena alttarilla myös ollut järjestämässä messujatkojen teetarjoilua. Viime keväänä hän otti vastuun teetiimin vetämisestä. Jokaisen Tuomasmessun jälkeen messukävijä voi laskeutua Agricolan kirkon kryptaan teejatkoille, joiden järjestämisestä vastaa kolmesta viiteen vapaaehtoista. Konkreettinen tekeminen sopii hyvin Jaana Mäkiselle oman työn vastapainoksi. Yhden sunnuntain kuukaudessa hän pitää tehtävästään vapaata.

– Tuomasmessussa parasta ovat yhteisöllisyys ja kokonaisuus. Sinne saavat kaikki tulla eikä kukaan mittaa, täyttääkö mitään oikean uskovan kriteereitä. Tulen messussa hyvin iloiseksi, olen siellä aina hyvällä tuulella. Se on onnen tunne, Mäkinen miettii tuntemuksiaan.

Kuten niin monet muutkin, Jaana Mäkinen kokee Tuomasmessun liturgian erityisen koskettavaksi. Hänelle rakas laulu on Oi Jumalan karitsa.

– Meillä on rakastava Vapahtaja. Ei tarvitse kyseenalaistaa sitä, armahtaako hän. Kunhan sitä itse vain vilpittömästi haluaa. Tuomasmessussa saan aavistuksen Jumalan armon käsittämättömästä voimasta.

Teksti: Pirjo Wesaniemi
Kuva: Markku Mattila

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."