Kolehdinlaskija


Tuomasmessun kolehdinlaskija osallistuu kolehdin laskemiseen sen jälkeen, kun kolehti on kerätty.

Lue kolehdinlaskijan tarkemmat ohjeet.

Ilmoittaudu kolehdinlaskijan tehtävään.



Itse teossa: Kolehtivastaava



”Messu antaa luottamusta elämään”

Siitä on yli kymmenen vuotta, kun Tiina Hetemaalle rakkaat ihmiset ja hänen poikansa kummit, Seija-Liisa ja Hannu Kyrönseppä, pyysivät häntä mukaansa Tuomasmessuun. Heille messu oli tärkeä juttu ja Tiina pääsi kyytiin mukaan. Heti ensimmäisestä kerrasta lähtien Tiinasta tuntui, että tänne hän kuuluu.

Tiina Hetemaa toimii terveyskeskuksen ylilääkärinä Helsingissä. Hän on terveydenhuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri, joka tekee väitöskirjaa. Tuomasmessusta hän löysi paikan, jossa voi hengähtää ja saada voimia arkeen.
– Minua koskettivat eniten musiikki ja Jumalan sana. Tiesin, että se tekee minulle hyvää. Olen ollut sen jälkeen lähes joka messussa. Olen yksinhuoltaja ja poikanikin oli alkuvuosina mukana.

Aika pian Tiina Hetemaa alkoi osallistua myös messun tehtäviin. Hän kuuli, että messussa tarvitaan kolehdin laskijaa, ja otti tehtävän vastaan. Sittemmin hän siirtyi kolehtivastaavaksi.
– Joka kerta messussa minuun tekee vaikutuksen väkimäärä, yhteisöllisyys ja rukoukset. Minulle messu on tärkeä hiljentyminen ennen työviikkoa. Kymmenessä vuodessa on tapahtunut kaikenlaista, johon olen pyytänyt esirukousta. Olen tutustunut ihmisiin. Ja minua liikuttaa se, miten ihmiset tekevät yhdessä messua.
– Luotan siihen, että meitä ohjataan. Ilman tehtävää en tulisi lähteneeksi messuun niin usein ja olisin jäänyt paljosta hyvästä paitsi. Nautin musiikista, mutta messu on hieno myös liturgian ja saarnan takia. Messu antaa luottamusta elämään, Tiina Hetemaa kiteyttää.

Teksti: Pirjo Wesaniemi
Kuva: Markku Mattila

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."