Tuomaspapin joulutervehdys


Kiitos, että olet!

Miten löydän uskon tai tulen Jumalan yhteyteen? Näitä kysymyksiä kysyttiin tänä syksynä Raamattusarjassa. Löytyi monia tulokulmia, kertomukset, etiikka, sakramentit ja oppi. Ja jokaisen meidän oma kertomuksemme. Se mikä itselle uskossa ja sen löytämisessä on ollut tärkeää. Tuomasmessun syksy on ollut täynnä hyviä kohtaamisia ja keskusteluja.

Vuoden aikana on ollut myös huikean koskettavia Tuomasmessuja, hyviä hiljaisia aamuja, arkimessuja, lauantain ehtookelloja, sopankeittoa ja messujatkoja, kesäpäiviä ja pikkujoulua. Olen saanut kulkea vuoden matkan teidän vapaaehtoisten, yhteisön jäsenten, tukijoiden, hallituksen ja vanhemmiston jäsenten, upeiden muusikoiden ja kuorolaisten sekä koko messuyhteisön kanssa. Ja työtovereiden Innan, Hannan ja Marjutin.

Nyt on hyvä hetki sanoa: KIITOS ETTÄ OLET. Armo on sitä, että saa olla. Olla sellaisena kuin on. Että hyväksytään kaikkine ominaisuuksineen, kokonaisena. Siksi tunnen tänään myös kiitollisuutta Jumalan edessä siitä, että saan olla. Olla hänen edessään tietoisena, että minut on hyväksytty. Tunnen myös syvää kiitollisuutta siitä, että saan olla tuottamassa Tuomasmessua yhdessä teidän kanssanne. Kiitos, että saan olla.

Toivon sinulle levollista joulua, epävarmuuden keskellä luottamusta Jumalaan ja pimeyden keskellä valoja, jotka näyttävät tietä eteenpäin. Rohkeutta kohdata kipeät ja ristiriitaisetkin asiat elämässä. Pelon keskellä kuuntelemisen taitoa, jotta kuulisit enkelin sanat: Älkää pelätkö. Toivon sinulle enkelin ilmoittamaa iloa. Että ilo olisi pohjavire elämässäsi silloinkin, kun on vaikeaa. Taivaallinen ilo.

Joulukuisena päivänä Helsingissä
Tuomaspappi Pirjo

P.S. Anna Tuomasmessulle joululahja: Tuomasyhteisö tilinumero FI97 5541 2820 0124 26, viite 5010 13143. Kiitos lahjastasi!
Tuomasyhteisöllä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa 2020/2013/4762 (2.4.2014-31.12.2014) koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta.

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."