Pieni on suurta

Tuomasblogi Pirjo Kantala

Mikkelinpäivän evankliumissa Jeesukselta kysytään: Kuka on suurin taivasten valtakunnassa? Ja Jeesus vastaa Elette käänny ja tule lasten kaltaiseksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan....heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja.


Kenellä on eniten valtaa, rahaa, voimaa, kauneutta? Kuka on suurin? Inhimillinen ja tosi kysymys elämässä joka päivä. Sitä, kuka on suurin mitataan koko ajan erilaisilla mittareilla, politiikassa ja taloudessa, koulussa kaveripiirissä, työpaikoilla. Minäkin kysyn sitä toistuvasti.

Jeesus kutsui lapsen, siihen aikaan hyvin vähäpätöisen, sen jolla ei ollut valtaa olleenkaan ja asetti hänet esikuvaksi.

Jumalan maailmassa vastakkain asetetaan valta ja vähäisyys. Taivasten valtakunnassa moni asia on paradoksaalinen. Pienin on suurin ja viimeinen on ensimmäinen.

Valta on asia, jota tämä maailma arvostaa, pienuus ja vähäpätöisyys on taivasten valtakunnassa merkittävää. Asiat ovat päälaellaan.

Mitä, jos asettaisin elämässäni arvot taivasten valtakunnan järjestykseen. Pieni ja vähäpäinen on tärkeää, valta ja suuruus ei. Mitä elämässäni muuttuisi?

Lapselle, tuolle pienelle ja vähäpätöiselle luvataan enkeli taivaan valtakuntaan.Enkeli, joka näkee koko ajan Jumalan kasvot.

Kun Raamatussa kerrotaan enkeleistä, he useimmiten liittyvät ihmisten elämässä tilanteeseen, jossa ihmisen inhimillinen usko ja luottamus elämään on kovalla koetuksella.

Enkeli on paikalla, kun Maria saa kuulla tulevansa raskaaksi, Joosef Marian raskaudesta, naiset Jeesuksen haudalla tai Pietari vankilassa. Tilanteissa, jossa luottamus elämään on koetuksella. Kun jäljellä ei oikeasti ole mitään.

Juuri silloin paikalle ilmestyy enkeli, kuin vahvistamaan luottamusta siihen, että sinua ei ole jätetty. Jumalan viestintuoja sanoo, että elämäntilanteesta huolimatta ole luottavaisella mielellä. Sinua ei ole jätetty.

Taivaan valtakunta on läsnä juuri silloin, kun sinulla ei ole valtaa eikä rahaa eikä mahdollisuuksia. Juuri silloin olet Jumalan näkökulmasta vahvimmillasi.

 

Taivaallinen Isä

Tule tänään kaikkien niiden luo, jotka tuntevat itsensä pieniksi ja surkeiksi ja vahvista heissä sinun valtakuntasi kokemusta, niin että he saavat voimaa.

Taivaallinen Isä

Vahvista meissä aitoa ja alkuperäistä, sitä joka on haurasta ja vallalle ja voimalle vierasta, että se vahvistaisi aavistusta sinun valtakunnastasi.

Taivaallinen Isä

Lähetä elämäämme enkeleitä, jotka heijastavat sinun  kasvojesi valoa silloin, kun on pimeää.

Amen.

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."