Läsnäolemisesta

Tuomasblogi 14.3. 2014
Tuomaspappi Pirjo Kantala

Oletko koskaan ajatellut, mikä voisi olla Jumalan nimi, jos se ei olisi Valo, Pyhä, Korkein, Kaikkivaltias, Rakkaus, Hyvyys….eikö juuri Läsnäolo. Tai niinhän Jumala itsensä nimeää Moosekselle, kun Mooses kysyy palavalta pensaalta autiomaassa: Mikä on sinun nimesi, mitä sanon kansalle nimeksesi?

Jumala vastaa: Minä olen se, joka minä olen. Jumala on siis oleminen, Hän on tässä ja nyt ja kaikkialla. Läsnäolo ihan isolla kirjoitettuna!

Osallistuin tietoisuustaitoja harjoittavaan retriittiin, jossa Jumalasta puhuttiin vähän, mutta läsnäolosta sitäkin enemmän. Kun harjoitusten ja hengitykseen keskittymisen kautta olin vahvasti läsnä itselleni, aloin kokea rauhoittumista, levollisuutta, ilon pulpahduksia sisälläni.

Totesin, että mitä enemmän olen läsnä itselleni, olen myös läsnä sille Pyhälle, jota Jumalaksi kutsutaan. Minulle Hän on läsnä jokaisessa läsnäolon hetkessäni, kun hengitän sisään ja ulos.

Meillä on päivän mittaa erilaisia mielialoja ja tunnelmia, ärtyisyyttä, kiirettä, stressiä ja pelkoja. Silloin tällöin, keskittämällä huomioni hengityksen rytmiin ja  läsnäolon tilaan tunnen rauhoittuvani. Ja jopa saavani kiinni siitä hyvästä, mitä juuri tuossa hetkessä on läsnä.

Minä- joka- olen on hepreaksi ehje- aser –ehje, sisäänhengitys-ehje-uloshengitys- aser-sisäänhengitys ehjeeee…Näin se jatkuu hetkestä toiseen ja saan luottaa ja uskoa, että Jumala on läsnä elämässäni.

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."