Kapinallinen?

Tuomaspappi Pirjo Kantala

Kirjakaupassa käsiini osui Reza Aslanin, iranilaisen muslimin Jeesuksesta kirjoittama kirja Kapinallinen - Jeesus Nasaretilaisen aika ja elämä. Kirja kertoo Jeesuksesta ja hänen ajastaan, kapinallisista Rooman valtakunnassa ja siitä, mikä teki juuri Jeesuksesta erityisen kapinallisen, niin että hänet muistetaan vielä 2000 vuotta myöhemmin. Kirja nousi New York Timesin myyntilistan kärkeen syksyllä 2013..

En ole ehtinyt vielä lukea kirjaa kovin pitkälle tätä kirjoittaessani, en siis tiedä vielä paljoa sisällöstä. Huomioni juuttui kirjan omistuslehdellä oleviin sanoihin ja ne ovat pyörineet mielessäni. Kirjailija kirjoittaa ensimmäisillä lehdillä omistaneensa kirjan vaimolleen Jessicalle ja kaikille Jackleyn suvun jäsenille, joiden rakkaus ja hyväksyntä ovat opettaneet hänelle Jeesuksesta enemmän kuin kaikki tutkimukset ja opinnot ja niille omistetut vuodet. Luen uudestaan…joiden rakkaus ja hyväksyntä ovat opettaneet hänelle enemmän…

Kiirehdin joka päivä lukemaan ja kuuntelemaan uutisia. Uutisia sodasta ja vihasta. Uutisia kuolemasta ja tuhosta. Voimattomana kaiken vaikean ja pahan, romahtamisen uutisten ja hädän keskellä sanat rakkaus ja hyväksyntä tuntuvat karkaavan yhä kauemmas.

Mutta mitä meille lopulta jää? Kun talous ei toimi suunnitelmien mukaan ja mitkään budjetit ja ennustukset eivät pidä, kun pahuus ja vaikeudet lisääntyvät, niin vastavoimia tarvitaan. Tarvitaan rakkautta ja hyväksyntää ihmisten välille. Kun yhä useampi kärsii myötätunnon ja hyväksynnän, rakkauden puutteesta ties mistä syystä.                    

Voisipa joku sanoa minusta, että rakkauteni ja hyväksyntäni on opettanut hänelle jotakin Jeesuksesta! Että olemalla jotakin, rakastamalla ja hyväksymällä, kerron paljon enemmän kuin saarnojen sanoilla tai rukousten kauniilla kielellä.

Kyselemme tänä syksynä erilaisissa yhteyksissä Tuomasyhteisön kutsumusta ja tarkoitusta. Josko se olisi siinä. Että ihmiset oppisivat meistä, meidän kanssamme, välittämisemme ja hyväksyntämme kautta enemmän Jeesuksesta kuin sanoista ja saarnoista.

Huimaa!
TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."