Viiden kohdan rukous


Jumala on lahjoittanut meille uudenlaisen tietoisuuden, jota kutsutaan rukoukseksi.

Viiden kohdan rukous on rukous, jonka avulla voit tutkiskella tietoisuuttasi ja suhdettasi Jumalaan. Tämän rukouksen tarkoitus on lisätä herkkyyttä tunnistaa Jumalan Pyhän Hengen työtä omassa elämässäsi ja tarjota tarvitsemaasi valoa, jotta voisit toimia myötätuntoisesti ja läsnäolevasti suhteessa itseesi, Jumalaan ja lähimmäisiin. Jos annat rukoukselle elämässäsi aikaa vaikkapa vain viisi minuuttia joka päivä, uskon että elämässäsi alkaa tapahtua muutoksia. Rukouksessa on viisi kohtaa.

Valmistaudu rukoukseen ottamalla hyvä asento ja rauhoittumalla. Voit hengittää syvään ja jättää muun ulkopuolelle ja tutkia elämääsi. Voit tarkastella taakse jäävää päivää, jonka olet elänyt.

Rukouksen alussa sinun on hyvä muistaa, että Jumala katsoo sinua hyväksyvästi ja myötätuntoisesti.

1. Aloitamme kiitollisuudesta

– Tule tietoiseksi Jumalan sinulle jakamista lahjoista ja kiitä niistä Jumalaa.

Aloita tarkastelemalla mennyttä päivää tai viikkoa ja pyydä, että huomaisit asiat, joista sinun tulee olla kiitollinen. Älä valikoi, mitä ajattelet, älä myöskään mieti mistä sinun pitäisi olla kiitollinen, vaan pikemminkin, kun katselet mennyttä aikaa, pane merkille, mitkä asiat nousevat esille, mitä havaitset. Anna kiitollisuuden vallata sinut ja ilmaise se Pyhälle, joka kaiken aikaa katselee sinua.

– hiljaisuus –

2. Pyydä herkkyyttä

Pyydä Jumalalta ymmärrystä ja kestävyyttä, että hän itse valaisisi tietoisuuttasi suoremmin,
niin että tietoisuutesi heijastaisi sitä, mitä hän haluaa. Pyydä siis, että Jumala näyttäisi sinulle,
mitä hän haluaa sinun näkevän elämässäsi ja viisautta, että ymmärrät sen.

– hiljaisuus –

3. Katsele

Katsele vielä kaikkia päivän tai kuluneen viikon tapahtumia, jotka sinulle tulevat mieleen. Mitkä asiat ovat saaneet sisimpäsi jonkin tunteen valtaan surun, pelon, ärtymyksen, vihan, levottomuuden, ahdistuksen. Kertaan tekemiäsi asioita ja valintoja.

Mitkä ovat hajottavia ja elämääsi tuhoavia asioita ja voimia.

Mitkä sisäiset tapahtumat ja asiat ovat olleet sinulle tärkeitä, millaisten tunteiden kanssa olet joutunut työskentelemään. Mihin tunnet Jumalan hengen vetävän sinua. Mistä saat voimaa.

– hiljaisuus –

4. Keskustele Jumalan kanssa

Pyydä anteeksiantavan Jumalan parantavaa kosketusta, Jumalan joka rakastaen ja kunnioittaen siirtää sydämeltäsi taakat.

Nouseeko mieleesi jokin asia, johon huomiosi erityisesti kiinnitetään? Nouseeko mieleesi asia, jonka puolesta tulisi erityisesti rukoilla, johon tulisi tarttua ja tehdä jotakin? Keskustele tästä rukouksessa Jeesuksen kanssa. Ilmaise se mitä tulee ilmaista; ylistystä, surua, muutoksen kaipuuta, esirukousta.

– hiljaisuus –

5. Pyydä johdatusta

Lopuksi ajattele tulevaa aikaa, alkavaa viikkoa. Pyydä Jumalalta huomisen tarpeitasi. Voimia tuleviin tehtäviin. Myötätuntoa ja kärsivällisyyttä ihmisten kohtaamiseen. Apua ongelmiisi, joita sinun tulisi alkavalla viikolla työstää.

Pyydä johdatusta elämääsi.

– hiljaisuus –

Amen.
TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."