Ehtookellot-messu tuomaitten tapaan

Kallion kirkossa klo 17-18 lauantaina 21.1., 18.2.,1.4. ja 6.5.2017

Ehtookelloissa hiljentävä musiikki ja rukous alkaa kirkkosalissa klo 17. Silloin on mahdollisuus siunaukseen, öljyllä voiteluun ja rukoukseen. Voit tuijotella tuohuksen lepattavaa liekkiä. Hämärässä kirkkosalissa soi lempeä musiikki, josta vastaavat "bysanttilaiset veljet" Juha Vintturin johdolla.  Laulujen välissä kirkon holveissa kaikuu huilu tai sello. Uutta ja raikasta on messussa paljonkin. Kutsu messuun kuuluu Ionan hengessä:

"Kaikille teille janoisille: tämä on paikka, josta saa vettä.
Kaikille teille nälkäisille: tämä on paikka, jossa tarjotaan ruokaa.
Miksi tuhlata rahansa johonkin, mikä ei ole ruokaa?
Miksi maksaa siitä, mikä ei tuo tyydytystä?
Täällä, ilman rahaa, täällä ilman hintaa
kaikki saatte nauttia taivaan leivästä.
Jumala puhuu, ja kaikki, jotka kuuntelevat, saavat elämän.”

Hiljaisen jakson jälkeen alttari puetaan pyhää varten, kuulemme tulevan sunnuntain tekstejä ja vietämme yhdessä ehtoollista. Lyhyt puhe johdattelee sunnuntain teemaan ja ehtoollisen viettoon. Päätämme hiljentymällä kuuntelemaan ehtookellojen soittoa kello 18.

Olemme valinneet innoittajaksemme Skotlannissa sijaitsevan ekumeenisen Iona-yhteisön. Siellä kelttiläinen kristillisyys ja nykypäivän ongelmien käsittely lyövät kättä ikivanhassa luostarissa. Saaren hengellisyyteen kuuluu raikas liturginen elämä, rauhan ja oikeudenmukaisuuden edistäminen sekä toiminta luonnon hyväksi. Yhteisössä puhutaan uskosta tavallisin sanoin, ihmisten kielellä.

Olemme suomentaneet uusia, kivoja lauluja Iona-yhteisöstä. Musiikki toteutetaan pienen, erikseen kootun kuoron kanssa Inna ja Juha Vintturin johdolla. Lauluja säestää myös piano ja huilu.

Olet tervetullut tähän ”pienimuotoiseen retriittiin”  Kallion kirkkoon.

Ehtookellot-messut järjestää Tuomasyhteisö yhteistyössä Kallion seurakunnan kanssa.

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."