Tuomaskuoro


Tuomaskuoron ensisijainen tehtävä on tukea seurakunnan laulua Tuomasmessuissa lähes joka sunnuntai. Kuoron rooli Tuomasmessussa on merkittävä. Messun suuren laulumäärän (noin 20) takia laulut on jaettu bändin/esilaulajien kanssa. Tuomasmessuja toteutetaan välillä myös ”kuoromessuina”, joissa kuoro vastaa koko messun musiikista yhdessä bändin kanssa.  Näitä messuja ja ajoittaisia konsertteja varten pidetään erillisiä leiripäiviä.

Kuuntele Tuomaskuoron lauluja

Tuomaskuorossa on kirjoilla yhteensä noin 50 kuorolaista. Messuissa laulajia on viime vuosina ollut keskimäärin 15–20 ja konserteissa 20–30.

Laulut ovat pääosin laulukirjoista Uusia Messulauluja, Messulauluja ja Tuomaslauluja sekä virsikirjasta.

Toimintakauden aikana järjestetään muutamia puolen päivän mittaisia kuoroleirejä. Leireillä hiotaan äänenmuodostusta ja harjoitellaan vaativampaa ohjelmistoa esimerkiksi konsertteja varten.

Tuomaskuoroa johtavat Inna Vintturi, Hilkka Kangasniemi ja Juha Vintturi.

Naamakuoro

Iso osa tuomaskuorolaisista on mukana myös ”Naamakuorossa”. Naamakuoro on laajempi projektikuoro, jossa on tuomaskuorolaisten lisäksi myös muita laulajia. Naamakuorolla on oma Facebook-sivu, jonka kautta toiminnasta pyritään tiedottamaan laajemmallekin piirille. Kuoroa johtaa Juha Vintturi yhteistyössä Inna Vintturin kanssa. Kuoro on pitänyt omia konsertteja: mm. ”Paratiisin tuoksu” Anna-Maija Raittilan teksteihin ja ajatuksiin perustuen ja ”Joulun tarkoitus”, joulukonsertti Suomenlinnassa. Kuoro on ollut vahvalla panoksella mukana myös monissa muissa tilaisuuksissa kuten Tuomasmessun ja HelsinkiMission jouluisissa kynttiläkonserteissa.

TUE MESSUA!


Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!

Lue lisää!


Tule tekemään messua
Ilmoittautu messutehtäviin täällä.