Mikä Tuomasmessu on


Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen messu, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditiot sekä mukaansatempaavat tuomaslaulut.

Tuomasmessu yhdistää eri tavoin ajattelevia kristittyjä ja rohkaisee avaraan, itseä ja toista armahtavaan uskoon.

Kirkossa Tuomasmessu haluaa olla niiden rinnalla, jotka etsivät keskinäistä sovintoa ja tuoretta kristinuskon tulkintaa.

Joka viikko Agricolan kirkon Tuomasmessuun kokoontuu lähes viisisataa toivon ja uskon etsijää. Kutsumuksemme on tarjota matalan kynnyksen paikka kaikille, jotka kaipaavat Jumalaa tai etsivät yhteyttä toisiin.

Ensimmäinen Tuomasmessu vietettiin Helsingissä huhtikuussa 1988. Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Sen liturgiassa ja symboliikassa yhdistyvät moderni spiritualiteetti ja vanhan kirkon perinne, rikas musiikkielämä ja vapaaehtoisten maallikoiden tärkeä rooli.

Tuomasmessu on myös rekisteröity yhdistys, joka toimii pääasiassa kolehti- ja kannatusmaksujen turvin. Tuomasmessun aikaisemmasta toiminnasta ja taloudesta lisää täällä.

TUE MESSUA!
Joka sunnuntainen Tuomasmessu on vapaaehtoistyön ihme.
Tuomasmessu ja sen taustayhteisö Tuomasyhteisö ry toimii pääasiassa lahjoitusvaroin.
Kannata messua, se kannattelee monia uskossa ja toivossa!
Lue lisää!
Tuomas sanoi hänelle: "Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä."